Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Zilverprijs in beweging

Zilveren armbanden, kettingen en ringen, zilveren servies en broches, het kan allemaal worden verkocht bij GoudNL. Om dit op een eerlijke manier te laten plaatsvinden, zodat je ook echt de waarde van je zilveren voorwerpen terugkrijgt, wordt hierbij altijd gebruik gemaakt van de meest actuele zilverprijs. Maar hoe wordt deze zilverprijs nu precies bepaald? En wat is dan de waarde van een sieraad of zilveren voorwerp?

Hoe wordt de zilverprijs bepaald?

De prijs van zilver is constant in beweging. Hij is afhankelijk van de hoeveelheid zilver die op dat moment beschikbaar is, en van de prijs die kopers ervoor bieden. Middenkoersen worden opgesteld door het verschil te nemen tussen de prijs die verkopers vragen voor het zilver, en de prijs die kopers ervoor kiezen. Al deze middenkoersen over de hele wereld worden bij elkaar opgeteld, en het gemiddelde hiervan vormt de uiteindelijke zilverkoers. De prijzen worden hierin gegeven in grammen, kilo’s en ounces zilver, zodat je gemakkelijk af kunt lezen hoeveel zilver waard is.

Wat is de waarde van mijn zilveren voorwerp?

De zilverkoers geeft dus de actuele zilverprijs in grammen of kilo’s, maar hoe weet je nu wat precies de waarde van jouw zilveren voorwerp is? Hiervoor moet je het gewicht van je voorwerp weten, en de hoeveelheid zilver die erin verwerkt zit. Sieraden zijn namelijk nooit van puur zilver gemaakt, maar gelegerd met een ander metaal om het steviger te maken. Soms staat het zilvergehalte op het sieraad of voorwerp aangegeven, zodat je met een simpele rekensom kunt bepalen wat de waarde van jouw voorwerp is. Is dit niet zo, dan kun je je voorwerp vrijblijvend laten taxeren bij GoudNL. Zij bepalen dan nauwkeurig het zilvergehalte van jouw sieraad of voorwerp, en berekenen daarmee aan de hand van de actuele zilverprijs, de waarde.

Op GoudNL vind je meer informatie over dit bedrijf, en kun je de actuele zilverprijs door de tijd heen bekijken. Ook als je het zilvergehalte van je voorwerp niet weet, kun je op deze manier inschatten of de zilverprijs op dit moment hoog of laag is.