Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Japans onderzoek: badderen is gezond!

Een gemiddelde Nederlander doucht 0.68 keer per dag, blijkt uit onderzoek. Het gemiddelde ligt onder de Amsterdammers iets hoger: ruim 0,78 keer per dag. Douchen is een prettige manier om in korte tijd het lichaam te reinigen. Echter loop je veel voordelen op de fysieke en psychische gezondheid mis als je de douche boven het bad verkiest.

Even badderen heeft ontelbaar veel voordelen te bieden, zowel voor de fysieke als psychische gezondheid van de mens. Uit resultaten van een plaatsgevonden onderzoek door vier Japanse wetenschappers kan deze uitspraak worden bevestigd. Maar welke voordelen biedt het warme water?

Aanpak van het onderzoek

De Japanse wetenschappers verzamelden online 33 willekeurige Japanners. Deze personen kregen de opdracht om de eerste twee weken enkel te badderen en de twee weken daarop enkel te douchen. Daarbij moesten zij hun algemene gezondheid, toestand van de huid, eventuele pijnen, vermoeidheid, stress en hun lach noteren, waaruit de wetenschappers uiteindelijk conclusies konden trekken. Bij de notering werd de schaal 1 tot 100 toegepast.

De uitslag

Uit de resultaten bleek dat de personen zich gezonder voelden en een betere huid hadden in de weken dat zij enkel in bad stapten. Daarbij werd ook duidelijk dat zij zich minder moe voelden, minder stress ervaarden en minder pijn hadden. De wetenschappers gaan ervan uit dat deze fysieke voordelen te maken hebben met de opwarming van het bloed in de bloedvaten. De lichaamstemperatuur zal hierdoor stijgen, waardoor het metabolisme wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Kortom: het lichaam zal worden gereinigd en opgefrist.

Luxe badderen

Badderen zal lange tijd een luxe activiteit zijn, al kan de handeling op termijn vervelen. Om het badderen aantrekkelijker te maken, kiezen veel huishoudens door de aanschaf van een opblaas jacuzzi, ook wel opblaasbaar bubbelbad genoemd. Het bad kan op iedere gewenste plaats bevestigd worden en is altijd op te bergen indien het niet in gebruik wordt gesteld. Ideaal!

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl