Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Drone: Nine Eagles Galaxy Visitor 6, een HD cameradrone

De Nine Eagles Galaxy Visitor 6 is een drone van het type quadcopter of quadrocopter. Het op afstand bestuurbare voertuig wordt aangedreven door vier propellers. Op de drone zit een HD camera gemonteerd die beelden maakt op 1280×720 pixels. Anno 2015 is deze drone, samen met de Galaxy Visitor 3, een van de meest populaire drones op de Nederlandse en Belgische markt. Waarom is de Galaxy Visitor 6 zo populair? Wat voor foto’s en video’s maakt de krachtige HD camera? Wat zijn de specificaties van de drone en wat betekenen de termen RTF en FPV?

Het merk Nine Eagles

Voluit heet dit Chinese bedrijf Shanghai Nine Eagles Electronic Technology C,. LTD. Dit bedrijf maakt allerlei uniek, educatief en/of sensationeel speelgoed. Je zal weinig simpel en saai speelgoed van dit merk vinden. Sinds 2011 heeft Nine Eagles een samenwerkingsverband met het Amerikaanse bedrijf Hobbico. Dit bedrijf verzorgt met name de distributie in landen waar Nine Eagles minder actief is. In 2012 heeft de Chinese dronebouwer de productlijn uitgebreid met drones en quadcopters. De meest succesvolste quadcopters zijn anno 2015 de Galaxy Visitor 3 en Galaxy Visitor 6. Deze drones zijn beiden uitgerust met een HD camera van hoge kwaliteit en worden anno 2015 beiden in Nederland en België massaal verkocht.

De Nine Eagles Galaxy Visitor 6 en de HD camera

Veel mensen zijn op zoek naar een goedkope drone met een HD camera. Na een lange zoektocht komen zij vaak uit bij peperdure drones zoals de DJI Inspire 1, Parrot Bebop of de DJI Phantom serie. Men vergeet dan af en toe dat er ook goedkopere drones zijn met toch een kwalitatief goede camera. De Nine Eagles Galaxy Visitor 6 heeft een HD WiFi-camera die opnames maakt op 1280x720p. De camera kan verbinding maken met een toestel met een besturingssysteem van iOS (iPad, iPhone) of Android. Daarnaast is het mogelijk om, naast foto’s en video’s vanuit de lucht maken, diverse stunts in meerdere richtingen uit te voeren. Tussen de controller (zender) en de drone is het bereik tot 300 meter voldoende om vrijuit te kunnen vliegen. Vlieg je echter op de FPV manier, is je bereik ongeveer 100 meter. De totale vliegtijd van de drone is 10 minuten, waarna de quadcopter voor ongeveer driekwartier aan het stroom moet. Je kan eventueel een extra accu aanschaffen om de vliegduur te verlengen.

Wat is RTF?

De drone wordt ook onder de productnaam met als toevoeging RTF verkocht. Dit betekent Ready-To-Fly. Zodra je de quadcopter hebt gekocht hoef je zelf namelijk niets te monteren. Dit is bij, vaak oudere modellen, nog wel het geval. Sommige niet-technische mensen hebben in het verleden nog wel eens een verkeerde drone aangeschaft. Ze waren nog dagenlang bezig met het bouwpakket. Dit is bij de Nine Eagles Galaxy Visitor 6 niet het geval. Je kunt, na het opladen, meteen genieten van een eerste vlucht.

Wat is FPV en hoe werkt het bij de Visitor 6?

Soms zien we ook de toevoeging FPV bij de productnaam in webwinkels. FPV betekent First-Person-view. Via de meegeleverde controller of gratis applicatie voor smartphone of tablet, kun je de vlucht live meemaken op jouw scherm. Je ziet als het ware de wereld door de ogen van jouw op afstand bestuurbare vliegtuig. Vliegen is met FPV een geheel andere ervaring. Let wel op: als je helemaal nieuw bent met FPV vliegen is het raadzaam om dit niet in een omgeving te oefenen met teveel obstakels. Doe dit bij voorkeur op een groot veld in de buitenlucht bij ideale weersomstandigheden (niet teveel wind en/of regen). Bij de Nine Eagles Visitor 6 krijg je een speciale houder voor je smartphone bij het geheel. Zo is het FPV vliegen nog makkelijker.

Specificaties en kenmerken van de drone

De specificaties van de Nine Galaxy Visitor zijn, volgens de website van de fabrikant, als volgt:

 • Naam: Nine Eagles Galaxy Visitor 6 RTF FPV
 • Type: Quadcopter
 • Geschikt: beginners en gevorderden
 • Vliegtijd: tot 10 min.
 • Oplaadtijd: 45 minuten
 • Vlieghoogte: ongeveer 50 tot 60 m
 • Bereik: ongeveer 200 tot 300 m
 • Bereik FPV: ongeveer 70 tot 100 m
 • Afstandsbediening: 4 kanaals – 2.4 GHz met hulpfuncties
 • Geavanceerd gyro System
 • HD WiFi-camera met resolutie 1280×720 pixels
 • LED-verlichting, ideaal voor een buitenvlucht
 • Direct beeldoverdracht van camera image (FPV) op smartphones (iOS en Android).
 • Gratis App voor iOS en Android-apparaten, te downloaden in de AppStore of Google PlayStore.
 • Stunts zoals Flips en 360 draaien
 • Signal Loss Protection

De Visitor 6 aan het werk zien

Voordat je de drone koopt is het leuk om filmpjes te bekijken die over de Galaxy Visitor 6 gaan. Zo zie je wat voor beelden de HD camera precies maakt en hoe anderen over de quadcopter denken. Een kleine greep uit de tientallen beschikbare media om je een op weg te helpen:

 • Een vlucht in een winkelcentrum: https://www.youtube.com/watch?v=ngZ9xWNgEfw
 • Een review: https://www.youtube.com/watch?v=NxOauxBZ-xY
 • Een buitenvlucht en de beelden die de drone maakt: https://www.youtube.com/watch?v=Uygc-kTMzQI
 • Een Engelstalige review, met name over FPV: https://www.youtube.com/watch?v=c-rD0aOhA9A
https://www.outdoornow.nl/dji-mini-2-fly-more-combo-review-en-ervaring-tips/