Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Tips voor sollicitatiegesprek

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek en wil je een stapje voor hebben op andere sollicitanten? Deze tips zullen je helpen om de kans dat jij wordt aangenomen aanzienlijk te verhogen. Een goede voorbereiding op je sollicitatiegesprek is het halve werk!

 

Informatie over het bedrijf

Bekijk en bestudeer de informatie die op de website staat. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat het bedrijf precies doet en waar ze beter in zijn dan hun concurrenten. Stel daarom ook vragen aan de interviewer om interesse te tonen en te laten zien dat je actief bezig bent geweest voor jouw sollicitatiegesprek. Wat belangrijk is bij het stellen van vragen aan de interviewer, is het luisteren. Vraag eventueel nog een keer door op een antwoord van de interviewer, maar overdrijf hier niet in. Het opzoeken van informatie over het bedrijf hoeft helemaal niet lang te duren en je haalt er ongetwijfeld veel voordeel uit tijdens jouw sollicitatiegesprek.

 

Non-verbale communicatie

Het is belangrijk dat je tijdens jouw sollicitatiegesprek niet zenuwachtig of onzeker overkomt en let op je non-verbale communicatie. Een goede manier om zelfverzekerd over te komen is lachen. Als je op een natuurlijke manier blij overkomt, zal het gesprek een stuk makkelijker verlopen. Daarnaast is een slappe handdruk een no-go. Geef daarom bij de aanvang van jouw sollicitatiegesprek een stevige handdruk. Een slappe handdruk geeft namelijk een onzekere indruk en dat is dus precies wat je niet wilt geven bij je eerste contact. Wat ook niet minder belangrijk is tijdens het eerste contact en tijdens het gesprek, is het oogcontact met de interviewer. Als je dit niet doet kan je onzeker over komen. Let daarom goed op je non-verbale communicatie.

Uiterlijk en verzorging

Je uiterlijk en verzorging speelt ook een grote rol bij je sollicitatiegesprek. Zorg daarom dat je er netjes uitziet en je kleren zijn gestreken. Het is natuurlijk afhankelijk van het bedrijf hoe net je gekleed moet gaan. Meestal kan je dit wel uit de website van het bedrijf opmaken. Als je dit niet het geval is, zorg dan dat je een blouse en een colbert draagt; hiermee zit je in ieder geval nooit fout.

 

Ben jij klaar om deze tips te gebruiken voor jouw sollicitatiegesprek? Kom dan nu langs bij uitzendbureau OTTO work force om te solliciteren op een baan die bij jou past.

https://www.ottoworkforce.nl/vacature/