Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Van vacature tot een nieuwe baan

Ben je op zoek naar een baan, maar weet je niet hoe je dit goed moet aanpakken? Je bent niet te enige! Er zijn duizenden mensen die elke dag door vacature sites scrollen, op zoek naar hun potentiele droombaan. In dit artikel lees je praktische tips om die perfecte baan te vinden.

Wat is jouw droombaan?

Voordat je op zoek kunt gaan naar je droombaan, moet je eerst een beeld hebben van wat dat dan is. Veel mensen vinden dit lastig te bedenken. Leg een wit vel voor je neer en schrijf alles op wat je interesseert. Denk aan dingen waar je graag over leest, dingen die je graag doet en misschien de richting waarin je een opleiding hebt gedaan. Niet alles wat je opschrijft zal uiteindelijk relevant zijn voor je baan, maar zo maak je inzichtelijk waar je blij van wordt. Denk ook aan praktische zaken. Hoeveel uur per week wil ik werken? Wil ik in loondienst werken of voor mezelf beginnen? Wil ik een kantoorbaan of wil ik iets met m’n handen doen? Hoe ver van huis wil ik werken? Al dit soort vragen zijn belangrijk om jezelf te stellen.

Zoeken op vacature websites

Nu je een beeld hebt van jouw ideale baan kun je gerichter op zoek. Je hoeft niet meer de weg kwijt te raken binnen het enorme aanbod aan vacatures, maar je kunt specifiek zoeken naar jouw wensen. Of je zoekt naar vacatures gemeenten of vacature sociaal domein, voor elke richting zijn genoeg vacatures te vinden.

Solliciteren

Als je een paar geschikte vacatures gevonden hebt kun je gaan solliciteren. Zorg dat je CV netjes op orde is en dat het iets heeft waardoor het opvalt. Steek ook genoeg tijd in het schrijven van motivatiebrieven. Gebruik niet voor elke vacature dezelfde, maar maak de motivatiebrief specifiek gericht op elke vacature. Soms is een motivatiebrief niet verplicht, maar stuur er altijd een! Zo laat je zien dat je gemotiveerd bent en iets extra’s wilt doen.

 

https://professionalpartners.nl/