Spectrumwebdesign
Image default
Zorg

Meer info over het autisme belevingscircuit

Ben je bekend met het autisme belevingscircuit? Dit is een cursus die gegeven wordt door BijdeHand Zorg, een specialist op het gebied van mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Naast dat zij mensen met autisme begeleiden op diverse fronten, is één van de doelen van deze specialist om de wereld autisme vriendelijker te maken. Ook in de persoonlijke sfeer valt hier nog winst te behalen.

Als vader, moeder, broer, zus, oom, tante of vriend van een persoon met autisme is het niet altijd even gemakkelijk om hier goed mee om te gaan. Toch is dat van groot belang, want dit kan de persoon met autisme in jouw omgeving erg helpen. Als je op zoek bent naar een manier om jouw begeleiding van een autistisch persoon te verbeteren, is het autisme belevingscircuit een aanrader.

Waarom het autisme belevingscircuit een aanrader is

Het autisme belevingscircuit is een cursus waarbij je aan de hand van tien praktische opdrachten meer inzicht krijgt in de belevingswereld van autistische personen. Alhoewel ieder mens met autisme anders is, zijn er wel overlappende eigenschappen te detecteren. Moeite in de omgang, ontploffingen door overprikkeling, slecht om kunnen gaan met veranderingen: het zijn aspecten waar veel personen met autisme last van hebben.

Door te begrijpen waar mensen met autisme moeite mee hebben, ontwikkel je meer begrip voor hun doen en laten. Waar je eerst misschien met onbegrip zou reageren op een reactie of het plotseling boos worden van een persoon met autisme, snap je nu beter waar het vandaan komt. Je bent dan ook beter in staat hen te begeleiden waar nodig.

Het autisme belevingscircuit: voor een betere wereld

Als persoon met autisme is het niet altijd even gemakkelijk om je plek in de wereld te vinden. Goede begeleiding kan mensen met autisme helpen hun geluk te vergroten en meer zelfredzaamheid te ontwikkelen. Zo wordt de wereld een stuk vriendelijker voor mensen met autisme.

https://bijdehandzorg.nl/