Spectrumwebdesign
Image default
Zorg

Handige oefeningen van de fysiotherapeut om de gesteldheid van de borst te verbeteren

Fysiotherapie is het belangrijkste revalidatieprogramma dat fysieke pijn en ontstekingen kan verwijderen of aanzienlijk kan verminderen zonder de noodzaak van invasieve hulpmiddelen of chirurgie. Het is een belangrijk onderdeel van de postoperatieve zorg, vooral in de orthopedie. Fysiotherapie is essentieel voor de revalidatie van een beroerte.

Het is ook effectief gebleken voor mensen die lijden aan andere neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en degeneratieve aandoeningen zoals diabetes en artrose. Door middel van een reeks fitnessprogramma’s en oefeningen om onze balans, houding en beweging te versterken, zijn we in staat om het genezingsproces te versnellen. Een van de belangrijke gebieden van de fysiotherapie is de borstkastherapie die zich richt op mensen met ademhalings- en ademhalingsproblemen.

Een behandeling die wordt uitgevoerd door de fysio is borstkankertherapie

Borstkankertherapie is een therapie die de ademhaling verbetert en de werking van ons ademhalingssysteem verbetert. Het wordt gedaan om de borstgebieden uit te breiden voor een gemakkelijke, gecontroleerde ademhaling en om indirect afscheidingen uit de longen te verwijderen, die het proces van de ademhaling belemmeren.

Mensen die lijden aan ademhalingsproblemen, chronische obstructieve longziekten, longontsteking, enz. kunnen baat hebben bij deze vorm van therapie. Houdingstherapie, percussie op de borst, diepe ademhaling, hoesten, trillingen op de borst en mobiliteitsoefeningen op de borst zijn enkele van de procedures die deel uitmaken van de fysiotherapie op de borst.

Oefeningen die er goed kunnen helpen

Borstmobiliteitsoefeningen, als belangrijk onderdeel van de borstkasfysiotherapie, zijn oefeningen die gebruik maken van actieve momenten van de romp en de ledematen met diepe ademhaling. Dit wordt gedaan om de mobiliteit van de schouders en de romp van de borstwand te verbeteren, zodat de ademhaling moeiteloos verloopt. Wil je graag meer informatie over oefeningen? Dan raad ik je aan om op zoek te gaan naar een fysiotherapeut om te bekijken wat er goed helpt. Verkeerd oefeningen doen kan namelijk slecht uitpakken.

Het is in sommige gevallen opgemerkt dat een persoon met spanning of stijfheid van de rompspieren aan één kant van het lichaam niet in staat is om dat gebied van de borstkas optimaal uit te breiden tijdens de ademhaling. Borstkinesitherapeutische oefeningen die deze spieren met een diepe ademhaling uitrekken, kunnen de doorgang van de lucht verbeteren, wat leidt tot een betere ventilatie van dat deel van de borstkas.

Wat doet een fysiotherapeut in deze situatie?

Wat een fysiotherapeut in dit geval moet doen is het versterken bij gecontroleerde uitademing. Een van de manieren om dit te doen is door de patiënt bij de heupen naar voren te laten lopen of de wervelkolom te laten buigen tijdens het expiratieproces (uitademen). Deze beweging duwt de ingewanden effectief in het middenrif, wat de expiratie vergemakkelijkt.

https://www.cbtfysio.nl/beweging-therapie