Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Het gebruik van apps

Mensen gebruiken steeds meer apps, gemiddeld zo’n 3 uur per dag en er gaat zo’n 101 miljard dollar per jaar in om, niet zo gek dus dat een app laten maken populair is. Er staan nu zo’n 2,5 miljoen apps op de Google Play Store en ook de Apple App Store zit vol met apps met bijna 2 miljoen. Dit zijn de trends in de markt die ontzettend aan het groeien is.  

 

Verhoogde controle

Er is steeds meer concurrentie op de markt, maar de kwaliteit van de gepubliceerde apps moet volgens Google en Apple een stuk om hoog, de richtlijnen worden strenger om zo de kwaliteit te bewaken en ervoor te zorgen dat er geen spam, scams of virussen voorkomen in de App en Play Store.

 

Van de computer naar de telefoon

De afgelopen is de brug tussen de computer en telefoon als een heel stuk verkleind, denk bijvoorbeeld aan de tablet, wat er eigenlijk een beetje tussenin zit. De werking van apps tussen de verschillende platformen zal de komende jaren worden verbeterd, we zien het al voor een deel met apps zoals OneDrive of Google Drive, maar ook andere soorten apps zullen beter gaan functioneren op de verschillende platformen.

 

Ads wordt abonneren

Waar vroeger vaak de reclame de grootste bron van inkomsten was, lijkt het abonnement systeem nu aantrekkelijker te worden, we hebben de afgelopen jaren gezien hoe succesvol dat kan zijn, kijk maar naar Netflix of Spotify. Ook worden microtransacties populairder, vooral in games komen deze steeds vaker voor. Natuurlijk moet er wel een goed product staan om veel klanten te trekken met die model, als de concurrent een heel stuk beter is, kan het nog wel eens slecht uitpakken.

 

Een webapplicatie laten maken wordt dus steeds interessanter, je kan zo makkelijker eventuele klanten of gebruikers bereiken en kan zo ook goed bijbenen met de concurrenten, het maakt het alleen maar makkelijker voor de klant maar ook voor je eigen bedrijf.

https://www.edit4u.nl/