Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

De invloeden van globalisering op ons decor

Sinds de tweede wereldoorlog is onze wereld echt heel hard aan het globaliseren geweest. Met de enorme groei van het internationaal vliegverkeer, met de steeds beter wordende infrastructuur overal op de wereld, met de bouw van enorme containerschepen en mainports is de wereldhandel echt enorm hard gegroeid. Dat heeft zo zijn voor en nadelen en het. Voordelen van de wereldhandel zijn dat we nu beschikking hebben tot zo veel meer producten. Denk aan de kiwi, die groeit hier in Nederland helemaal niet en tot voorkort hadden wij er nog nooit van gehoord. Nadelen van de globaliserende wereld zijn bijvoorbeeld dat lokale culturen verdwijnen en dat oude tradities plaats maken voor moderne dingen.

 

De groeiende verbinding tussen landen heeft ook zo zijn invloed gehad op het decor en de inrichting van de huizen hier in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de Zweedse multinational IKEA die met zijn meubels de hele wereld heeft veroverd. In Nederland is er nauwelijks een huis te vinden waar helemaal niets van IKEA in staat. Op die manier heeft de Zweedse stijl dus ook heel erg de Nederlandse inrichting van huizen beïnvloed.

 

Ook het minder bekende maar toch hele goede Zweedse bedrijf Moose Färg trekt nu de hele wereld over met zijn prachtige verf. Er zijn steeds meer huizen, tuinhuizen, boomhutten en caravans die geverfd zijn met de schitterende verf van Moose Färg. Dat is ook niet zo verwonderlijk, de kwaliteit van de verf van die bedrijf is ook echt heel goed. Of je nu verf voor hout dat binnen staat nodig hebt of dat je de schutting verven wil; Moose Färg heeft voor ieder wat wils! Wat dat betreft zijn ook de kleuren van dit bedrijf heel erg prachtig. Denk aan loodgrijs, okergeel, Victoria groen, zomers blauw, Zweeds rood en nog veel meer. Ook hier is er voor ieder wat wils!

https://www.moosefarg.nl/