Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Een arbeidsdeskundig onderzoek

Bij AdXpert is het mogelijk om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten uitvoeren. AdXpert is een arbeidsdeskundig expertisecentrum, hierdoor zijn we niet alleen deskundig, maar ook snel en persoonlijk. Een arbeidsdeskundig onderzoek van AdXpert zorgt voor duidelijkheid in situaties waarbij een werknemer, eventueel voor langere tijd, arbeidsongeschikt is. Wat gebeurt er tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek? Arbeidsdeskundigen van AdXpert nemen een aantal interviews af, vervolgens wordt, met inbreng van de bedrijfsarts, bepaald of de werknemer in staat is om zijn of haar werk te hervatten. Zo simpel is een arbeidsdeskundig onderzoek. Eventueel is het nodig om het werk passend te maken, of een andere werkplek te zoeken.

Wanneer voor een arbeidsdeskundig onderzoek kiezen?

Er zijn dan een aantal vragen, waar een arbeidsdeskundig onderzoek een antwoord op kan geven. Hier geven we een aantal voorbeelden van vragen waar antwoorden op gegeven kunnen worden door een arbeidsdeskundig onderzoek. Lijkt het erop dat de werknemer terug kan keren naar de eigen werkplek? Hoe belastbaar is de werknemer na de periode van arbeidsongeschiktheid? Is er eventueel een andere functie binnen de eigen organisatie voor de werknemer die nu beter past? Is het nodig om te zoeken naar een werkplek voor de werknemer die in een andere organisatie is? Of is het juist mogelijk om het werk meer passend te maken voor de werknemer, iets wat aansluit op de mogelijkheden? Al deze vragen kan een arbeidsdeskundig onderzoek beantwoorden, en dat schept duidelijkheid waar onzekerheid heerst.

Het eerste en tweede spoor

Wat gebeurt er na een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert? De uitkomst geeft uitzicht op twee mogelijke toekomsten, eentje waar de werknemer bij dezelfde organisatie blijft, en eentje waar de werknemer ergens anders gaat werken. Het eerste geval staat ook wel bekend als een arbeidsdeskundig onderzoek van het eerste spoor. Na de uitkomst wordt er gewerkt naar de werknemer opnieuw integreren, het werk passend te maken of om een andere positie binnen dezelfde organisatie te behalen. Bij een arbeidsdeskundig onderzoek van het tweede spoor, gaat de werknemer naar werk bij een andere organisatie zoeken, dit staat ook wel bekend als re-integratie 2e spoor, en is iets wat AdXpert ook aanbiedt.