Spectrumwebdesign
Image default
Banen en opleidingen

De voordelen van loopbaanbegeleiding voor werkgevers

Loopbaanbegeleiding is iets waar over het algemeen alleen werknemers voor warmlopen. Werkgevers staan niet vaak te trappelen om hun personeel deze begeleiding aan te bieden. Ze zijn meestal positiever ingesteld dan in het geval van bijvoorbeeld outplacement. Niet zozeer vanwege de financiële kant, maar vooral vanwege het idee dat dit een investering is die onlosmakelijk is verbonden met het vertrek van de medewerker. Een angst die vaak niet gegrond is. Bij Carrièrepoort, professional op het gebied van outplacement en loopbaanbegeleiding, kun je met de meest uiteenlopende vragen terecht, welke functie je ook bekleedt.

Als werkgever profiteren van loopbaanbegeleiding

Het hoeft namelijk niet altijd alleen de medewerker te zijn die de vruchten van een dergelijk traject plukt. Jij als werkgever kan er ook van profiteren. Net als outplacement is ook het aanbieden van loopbaanbegeleiding in Nederland niet verplicht, maar toch is het zeker de moeite het te overwegen. Het beste in je werknemers naar boven halen en hen zo in contact laten komen met hun talenten en ambities werkt stimulerend voor het bedrijf in het algemeen.

Transparante communicatie tussen partijen

Waar een traject van outplacement natuurlijk altijd leidt tot een betrekking met een nieuwe werkgever, is dat in het geval van een loopbaantraject niet per se het geval. Wanneer je met je medewerkers om tafel gaat zitten, kun je hier transparant over communiceren. Met het aanbieden van een dergelijke mogelijkheid verwacht je van jouw medewerker wat loyaliteit en daarmee wellicht ook wat zekerheid terug. En alhoewel je dit het liefst op papier zou willen vastleggen, bewijzen de uitkomsten van loopbaanbegeleiding maar al te vaak dat het inbouwen van deze zekerheid vaak niet nodig is.

Op welke manieren is een loopbaantraject gunstig voor werkgevers?

Wil je je werknemer faciliteren in zijn ontwikkeling of nagaan of hij of zij wel op de juiste positie zit? Carrièrepoort kan beide partijen helpen bij deze doelen. Voordelen voor jou als werkgever zijn een verhoogde motivatie van je werknemer, het bieden van perspectieven waardoor iemand bereidwilliger is om zich te binden en tot slot een grotere betrokkenheid. Dit laatste leidt onder andere tot een lager ziekteverzuim. Je werknemer voelt zich vitaler, wat blijkt uit zowel zijn prestaties als zijn sociale functioneren op de werkvloer.

https://carrierepoort.nl/