Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

De drie milieuvriendelijkste landen ter wereld

De drie milieuvriendelijkste landen ter wereld

In Nederland doen zowel ondernemingen als individuen steeds meer hun best om zo milieuvriendelijk mogelijk te leven. Nederlanders pakken nog vaker dan voorheen de fiets in plaats van de auto, schaffen massaal zonnepanelen aan zonder zich druk te maken om de zonnepanelen prijs en eten bijvoorbeeld steeds vaker alleen biologisch voedsel. Het is goed om te zien Nederland zich inspant om van de wereld een betere plek te maken. Maar helaas behoort Nederland tot de dag van vandaag nog steeds niet tot de drie duurzaamste landen ter wereld. Welke landen doen het nog beter en zijn daardoor een goed voorbeeld voor dit land?

 

Denemarken

Scandinavische landen doen het wereldwijd erg goed wanneer het op milieuvriendelijkheid aankomt. Op nummer drie duurzaamste land ter wereld staat Denemarken. De inwoners van het land zetten zich voortdurend in om hun woonomgeving zo schoon mogelijk te houden. Daardoor zal je in het land vrijwel nooit zwerfafval vinden. Daarnaast heeft het land ook erg mooie ambities. In 2050 wil Denemarken namelijk helemaal onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.

 

Frankrijk

Op de tweede plaats staat Frankrijk. Dit land heeft haar positie aan de voormalige president Nicolas Sarkozy. Het programma dat de Franse overheid heeft opgericht zorgt ervoor dat bedrijven subsidies ontvangen wanneer zij zich bezighouden met het ontwikkelen van milieuvriendelijke technieken. Het positieve resultaat kan je waarschijnlijk wel raden.

 

Zwitserland

Op nummer één staat Zwitserland. Na Denemarken en Frankrijk is Zwitserland het milieuvriendelijkste en duurzaamste land in de wereld. Als je er ooit op vakantie bent geweest dan zal dit je niet verbazen. De frisse lucht, prachtige natuurgebieden en de grote hoeveelheid mensen die daar zonnepanelen kopen zorgen ervoor dat Zwitserland deze mooie positie welverdiend heeft. Daarnaast is het land jaarlijks actief bezig met het recyclen van maar liefst de helft van al het afval. 

https://www.wves.nl/