Spectrumwebdesign
Image default
Bedrijven

Inspelen op seizoenen met etalage materiaal

Door gebruik te maken van etalage materiaal kun je een winkel heel sfeervol maken. Als winkelier ben je heel trots op wat je hebt uitgekozen voor in je winkel, toch kunnen klanten sneller verveeld raken dan je misschien zou denken. Een slimme strategie om dit te voorkomen is door in te spelen op de seizoenen of speciale feestdagen.

 

Etalage materiaal afwisselen

Niet eens de seizoenen zelf zijn zo speciaal of belangrijk, maar vooral het afwisselen is van belang om de aandacht van klanten te houden. Zo kun je voor een simpel product etalage materiaal laten maken voor bijvoorbeeld kerst en nieuwjaar. Om zo een tijdje later weer over te stappen op bijvoorbeeld carnavalsversiering. Als je het echt leuk genoeg maakt kunnen klanten zelfs naar je winkel worden getrokken vanwege de versiering. Denk bijvoorbeeld aan tuincentrums die elk seizoen hun hele indeling aanpassen. Het is voor veel klanten al een feestje om alleen al door de winkel heen te lopen en hun ogen uit te kijken.

 

Soorten etalage materialen

Etalage materiaal krijg je in veel verschillende maten, kleuren en vormen. Je kunt je creativiteit helemaal los laten gaan. Het meest gekozen materiaal is karton. Dit is goedkoop, makkelijk te bedrukken en misschien nog het handigst: makkelijk te vervangen. Het opbergen van een kartonnen materialen is daarnaast ook nog eens heel snel gedaan. Door het simpelweg in elkaar te vouwen neemt het nauwelijks plaats in beslag en kan het goed bewaard worden voor de volgende keer.

 

https://endlessbranding.com/etalagemateriaal