Spectrumwebdesign
Image default
Marketing

Wat te verwachten van een online marketing bedrijf

Er zijn veel bedrijven die actief zijn om andere bedrijven te helpen met hun online marketing, maar wat mag je nou verwachten van een marketing bedrijf. 

Wat doet een online marketing bedrijf wel en wat niet?

Het ligt natuurlijk wel altijd aan de afspraken die je met een marketing bedrijf maakt, maar je kan in ieder geval verwachten dat ze proactief met je meedenken. Dus als je goed gevonden wordt in google, alleen het levert je geen klanten op; ligt dit dan aan je website, ben je te duur of zet je in op de verkeerde doelgroep. Wat je niet kan verwachten is dat een online marketing bureau van het begin af aan gelijk kan zeggen; hier ligt het aan en je moet dit doen, dan gaat het je nieuwe klanten opleveren. Marketing is namelijk een onderdeel van je bedrijf waar je moet implementeren, meten en daarna waar nodig bijsturen.

Onderdelen van een marketing bedrijf

Een marketing bureau kan je verdelen in verschillende onderdelen. Een full service online marketing bureau kan je op alle vlakken ontzorgen. Bijvoorbeeld met een WordPress website maken, SEA, Social etc. Je kan er ook voor kiezen om een bureau in te schakelen die zich alleen richt op de resultaten in google. Ze noemen zich ook wel een zoekmachine marketing bureau. Ze doen dit doormiddel van Zoekmachine optimalisatie of via Google Ads. Je kan dus zorgen voor een betere vindbaarheid in de organische zoek resultaten, dan moet je website voldoen aan de richtlijnen van Google, of via Google ads en dan betaal je per bezoeker. Dit is online adverteren en kan snel resultaat opleveren.

Korte termijn marketing en langere termijn

Als je in de organische resultaten wil komen te staan, dan moet je geduld hebben. Dit kan namelijk maanden/jaren duren afhankelijk van je concurrentie. Dit is zeker verstandig om in te laten zetten door een online marketing bureau en je kan zeker verwachten dat je dit advies ook gaat krijgen. Voor de kortere termijn is SEA ‘oftewel Google Ads’ gebruikelijk om in te zetten en is combinatie met SEO is dit een uitstekende tool.

Kort antwoord op de vraag: wat mag je van een marketing bureau verwachten

Je mag verwachten dat ze de tools gebruiken die passen bij jouw organisatie en inspelen op jouw markt. Dat ze een degelijk plan hebben en ook doormiddel van resultaten kunnen laten zien welke progressie ze hebben bereikt, zodat jij te alle tijden op de hoogte bent.

https://allinone-media.nl