Spectrumwebdesign
Image default
Marketing

Verschillende vormen van content marketing

Door middel van content marketing kan een bedrijf nieuwe bezoekers naar de website lokken. Het doel is om die nieuwe website bezoekers om te zetten naar klanten. Dit gebeurt niet zomaar. Hiervoor heb je relevante en aantrekkelijke content nodig. Welke verschillende vormen van content zijn er? We bespreken hier een paar verschillende vormen van content marketing dat jouw bedrijf kan inzetten, om nieuwe klanten te aan te trekken.

Video

Een video is vaak voor veel mensen veel interessanter dan een hele lange tekst. Ook is het platform YouTube een enorm succes. Een video kan ook toegevoegd worden op een website. Dit is voor veel bezoekers aantrekkelijk. Als de video een relevante boodschap heeft, is de kans groter dat websitebezoekers langer op de website blijven. Als je een video toevoegt op je website, zorg er dan wel voor dat het kwalitatief en inhoudelijk goed genoeg is. Na het maken van een video zal het vaak ook nodig zijn om de beelden te bewerken. Daarom zijn tips voor het maken en bewerken van marketingmateriaal handig om mee te nemen, tijdens het maken en bewerken van een video.

Social media

Social media is enorm trending. Tegenwoordig is het een groot onderdeel van het dagelijks van veel mensen. Hier kunnen bedrijven goed op inspelen. De populairste social media platformen zijn; Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, LinkedIn en Pinterest. Als bedrijf moet je na gaan welke platformen goed aansluiten bij de strategie, de doelgroep en de producten en/of diensten. Deze social media kanalen kun je dan inzetten om je doelgroep aan te trekken en door te leiden naar je website, dat uiteindelijk tot conversies kan leiden.

E-mailmarketing

E-mailmarketing kan ook ingezet worden om content met je doelgroep te delen. Je moet er wel op letten dat je als bedrijf toestemming hebt om een e-mailadres te gebruiken voor commerciële doeleinden. Als een bezoeker zich bijvoorbeeld heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief, kun je e-mailmarketing inzetten om unieke content te delen. Let er wel op dat ze je e-mails niet als spam gaan zien.

Blogs

Bloggers schrijven regelmatig teksten en artikels om mensen naar een website te lokken of om nieuwe content op een website aan te bieden. Ook verschijnen veel relevante blogs vaak hoog in Google. Dit is voor veel bedrijven interessant.

https://www.fotobewerkenonline.nl/tips-voor-het-maken-en-bewerken-van-marketingmateriaal/