Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Wat kun je zelf doen voordat je een incassobureau in Arnhem inschakelt?

Betaald krijgen voor het (vele) werk dat je voor een klant hebt gedaan kan een uitdaging zijn zonder de hulp van incassobureau Groeneveld GDW in Arnhem. Meestal kan een beleefd en professioneel gesprek met de klant helpen om elk misverstand uit de weg te ruimen. Maar als dit niet helpt, zijn er toch nog andere maatregelen die je kan nemen om je geld te krijgen dat iemand je verschuldigd bent. 

Voordat je een incassobureau Arnhem inschakelt

Een incassobureau in Arnhem inschakelen, is natuurlijk de allerlaatste maatregel. Vaak willen mensen zelf eerst nog wat proberen voordat ze tot deze stap over gaan. Als je een schriftelijk contract hebt, is het eerste wat je moet doen, deze zorgvuldig doorlezen om de betalingsvoorwaarden en invorderingsmogelijkheden die je volgens je contract hebt, te controleren. Als je een mondelinge overeenkomst bent aangegaan, dan is deze net zo geldig als een schriftelijke overeenkomst als er een bewijs is van wat is overeengekomen.

Tip: Overweeg zeker juridisch advies in te winnen als je problemen hebt met het begrijpen van de contractvoorwaarden.

Stuur een herinnering

Een gemiste betaling kan iedereen overkomen. Neem daarom zeker persoonlijk contact op met je klant om hem/haar te herinneren aan de openstaande nota. Eventueel kun je een betaaldatum met elkaar bespreken of wellicht zelfs over een betaalschema onderhandelen. Je kunt dit doen per telefoon, e-mail, brief maar ook persoonlijk.

Schrijf het op

Als je klant niet heeft gereageerd op de herinneringen die jij hebt gestuurd, stuur dan als laatste redmiddel een aanmaning. Mocht dat onverhoopt ook geen resultaten opleveren, neem dan zo snel mogelijk contact op met de professionals van Groeneveld Gerechtsdeurwaarders. Zij weten als geen ander je probleem op te lossen, wanneer het jou niet meer lukt om de schuld te innen na herhaaldelijke (vriendelijke) aanmaningen en allerlei informele onderhandelingen. 

Tip: Laat je klant weten dat je van plan bent om de hele zaak over te dragen aan Groeneveld Gerechtsdeurwaarders. Dit kan je klant er sneller toe aanzetten om de schuld alsnog aan je te betalen omdat hij verdere acties en hogere kosten graag wil voorkomen.