Spectrumwebdesign
Image default
Groothandel

Wat doet Silvent?

Het Zweedse merk Silvent is met recht een luchtspecialist te noemen. Het merk produceert onder andere blaasmondstukken, luchtmessen en geluidsdempers voor techniek met gecomprimeerde lucht. Het bekendste is Silvent echter van de persluchtpistolen, die KDS Advies ook verkoopt, vaak in combinatie met een veiligheidskoppeling voor perslucht.

Silvent is een multinational. Het bedrijf bestaat relatief kort; sinds 1989, maar het is wereldwijd actief. Anders dan dat de producten in eerste instantie wellicht doen vermoeden, heeft het bedrijf een duidelijke visie: het verbeteren van efficiëntie van bedrijven die met perslucht werken. De producten van het merk zijn dan ook toevoegingen aan bestaande producten.

Silvent luchtpistolen

Neem nu de luchtpistolen die werken op perslucht. Al ver voordat deze pistolen populair werden, werd er al gewerkt met perslucht. Met een open buis kan er lucht met hoge druk en grote snelheid worden geblazen om op deze manier (sterk) vervuilde oppervlakken te reinigen. Dit gaat in principe prima, maar het luchtpistool heeft dit proces sterk verbeterd.

Niet alleen is een pistool nog krachtiger dankzij de nozzel die de luchtstraal nog kleiner, sterker en preciezer maakt; het monteren van een luchtpistool is ook veel efficiënter. Silvent produceert luchtpistolen die het weglekken van lucht met tientallen procenten verminderen. Met andere woorden: er is minder perslucht nodig voor een beter resultaat en dat scheelt uiteindelijk uiteraard in de kosten. Een veiligheidskoppeling voor perslucht helpt lekken nog verder voorkomen.

Naast het reduceren van luchtverlies, speelt ook het reduceren van het geluidsniveau een belangrijke rol. Perslucht kan behoorlijk wat geluid produceren. De geluidsniveaus zijn doorgaans van een dergelijk hoog niveau dat dit schadelijk kan zijn voor het gehoor. De luchtpistolen kunnen het geluidsniveau met enkele decibellen reduceren.

Uitbreiding is eenvoudig mogelijk

Verdere uitbreiding en verbetering op het gebied van efficiëntie en geluidsniveau is eenvoudig te realiseren door een veiligheidskoppeling voor perslucht aan te brengen. Deze veiligheidskoppeling voor perslucht vormt een extra verbinding en buffer tussen de slang en het pistool: dit is de plek die het meest kwetsbaar is voor het weglekken van lucht. Omdat een veiligheidskoppeling de luchtdruk stabiel houdt, is het hiermee ook veiliger werken.