Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Wat is hoog sensitiviteit?

Elk mens heeft wel eens last van stress. Je kunt hierbij denken aan oorzaken zoals: relaties, werk, school, ect. Het gaat vaak om aspecten die je niet snel uit je hoofd kan zetten. Voor mensen met hoog gevoeligheid is dit nog lastiger. In dit artikel ga ik je meer vertellen over wat het is en hoe je dit in de praktijk ter werk gaat.

Prikkels en signalen

Het lichaam reageert snel als je last hebt van stress. In de meeste gevallen ga je al je spieren aanspannen. Teveel stress is niet goed voor je lichaam. Iemand die beschikt over hoog gevoeligheid heeft deze prikkels van stress nog heftiger dan een regulier persoon. Je hebt diverse tips die je kunnen helpen om minder last te hebben van deze stressklachten. Het is belangrijk dat je voldoende beweging hebt. Wanneer je een kantoorbaan hebt van 40 uur per week, is het goed om elke dag even een rondje te wandelen. Denk hierbij aan een wandeling in de pauze. Beweging is ontzettend belangrijk omdat het je ook gelukkig maakt. Frisse lucht zal je ook echt goed doen. Naast beweging is het ook belangrijk om gezond te eten. Sommige mensen krijgen minder zin in eten als ze stress hebben. Hierdoor moet je er juist rekening mee houden om toch te blijven eten. Als je het ook echt vergeet door stress, kun je een herinnering in je mobiel zetten. ontspanningsoefeningen kunnen ook erg helpen om het stressniveau naar beneden te halen. Denk hierbij aan yoga of andere rustgevende oefeningen.

Behandeling bij een paragnost

Als je graag antwoord wilt krijgen op vragen die je ook stress opleveren, kun je een paragnost inschakelen. Ze kunnen kijken naar je verleden, heden en toekomst en daarbij een analyse geven. Het kan je helpen om zo verder te leven met minder stress dan voorheen. Wil je graag een paragnost spreken? Neem dan voor meer informatie contact op een online medium.