Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

De voordelen van een HR-dashboard

Een HR-dashboard komt voor vellen nog altijd over als iets wat vooral erg hightech is en een beetje teveel van het goede. Maar dit is in werkelijkheid niet aan de orde. Vrijwel iedere onderneming kan profiteren van de vele voordelen die een HR-dasboard heeft te bieden. Hieronder staan vijf belangrijke voordelen voor u opgesomd.

Als eerste heeft een HR-dasboard voor u een gigantische besparing van tijd en dus ook van de kosten. De selectieprocessen kunnen zoveel mogelijk worden geautomatiseerd. Dit bespaart u een groot aantal mensuren. Hiermee kunt u zich meer focussen op de taken die voor u op dat moment van belang zijn. Door deze meer aangename verdeling van uw tijd bent u minder foutgevoelig. Fouten die u ook weer tijd en geld kunnen kosten.

Met behulp van het HR-dashboard kunt u uw beslissingen meer baseren op objectieve waarnemingen. De data-analyse spelen veronderstellingen en eventuele vooroordelen een kleinere rol bij het maken van keuzes. Zo beoordeelt u de kandidaten op hun persoonlijke eigenschappen die het meeste bijdragen aan het succes van uw onderneming of organisatie.

Het dashboard is aan te sluiten op uw eigen behoeften. Het dashboard laat zich gemakkelijke op maat aanpassen. De geselecteerde factoren kunnen door u worden weg gefilterd, waardoor u alleen relevante informatie ziet. U kunt vele gegevens direct opvragen. Deze gegevens variëren van het aantal medewerkers tot aan het aantal gewerkte uren of bijvoorbeeld het ziekteverzuim.

De meest effectieve functie is de salarisberekenaar. Met deze functie bereken salaris binnen enkele seconden.

Een andere effectieve functie is dat de werknemer ook toegang kunnen hebben tot het dashboard. Hiermee kunnen ze allerlei zaken inplannen. Zaken als verlofaanvragen en ziekteverzuim aangeven en inplannen. Dit noemen we employee self service.

De implementatie is veelal snel voor elkaar. Bij veel klanten van CBBS is de implementatie al binnen enkele dagen compleet. Daarna is de software geheel “up and running” en kunt u al profiteren van het versoepelde bedrijfsproces.