Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Wat is een Assessment Center

Het doel van Assessment-Training.com is om je te helpen om je sollicitatie succesvol te maken, door oefentesten te bieden die de testen van werkgevers en recruiters nabootsen. Ons oefenplatform gebruikt toonaangevende technologie, die je feedback biedt over je scores, in de vorm van testgeschiedenis, progressie en prestatie in vergelijking met anderen.

Bereid je optimaal voor met onze complete sollicitatie training om nooit voor verassingen te komen staan.

Verder bieden wij een sollicitatietraining van ruim 10 uur en een eBook van ruim 140 pagina’s. De training bestaat uit 19 verschillende video’s met een werkboek en is geheel online te volgen. In deze training word je aan de hand van deze video’s en het werkboek getraind in alle mogelijke onderdelen van een sollicitatie. Het eBook staat vol met uitleg over testen, methodes, tips en tricks en achtergrondinformatie over het sollicitatieproces en assessment.

Assessment center oefeningen

De soorten tests, moeilijkheidsgraad en duur hangt af van de functie waarvoor het assessment center wordt afgenomen. Het hangt ook af van het vakgebied wat er mee gerelateerd is. Bijvoorbeeld een assessment voor sales en marketing kan meer verbale en presentatie testen bevatten en een assessment voor een analytische positie kan meer numerieke en casestudie testen bevatten. Meestal, worden de geschreven of computer tests eerst afgenomen, vervolgens worden de communicatie en verbale oefeningen afgenomen zoals groeps- en rollenspel opdrachten. Aan het eind volgt meestal een gesprek.

Veelgebruikte assessment center oefeningen zijn:

  • Persoonlijkheidstests

Persoonlijkheidstests zijn gestandaardiseerde vragenlijsten gemaakt om de aspecten van het karakter van een kandidaat te onthullen. Ze worden gebruikt om de reacties van een kandidaat te bepalen op verschillende situaties. Werknemers kijken naar verschillende factoren tijdens het wervingsproces, zoals hoe goed je met anderen omgaat, je reactie op stressvolle situaties en andere vormen van houding tegenover werk en niet-werk gerelateerde situaties.

  • Psychometrische testen

Psychometrische testen kunnen ingezet worden om de vaardigheden, capaciteiten en intelligentie van een kandidaat te analyseren en deze te matchen met de vereisten van de positie. Deze testen zijn ontworpen om de juiste kandidaat voor de specifieke vacature eruit te filteren. Psychometrische tests worden afgenomen in geschreven vorm of online. 

  • Vaardigheid en capaciteiten testen

Vaardigheid en capaciteiten testen zijn ontworpen om het logische redeneringsvermogen of denkprestaties te meten. Deze testen zijn gestandaardiseerd en bestaan uit meerkeuze vragen die worden afgenomen onder strikte tentamen omstandigheden. Er zijn honderden, zo niet duizenden verschillende vaardigheid en capaciteiten testen. Populaire test gebieden zijn verbale en numerieke vermogenstesten, abstract redeneren, ruimtelijk inzicht, data checking en mechanisch redeneren.

Hoelang duurt een assessment center

De duur van een assessment center verschilt van een paar uur tot een paar dagen. Dit hangt af van de positie of functie binnen de organisatie waar de kandidaten voor solliciteren. Meestal is het hoe hoger de positie in een organisatie, hoe meer kandidaten er worden getest. Een assessment kan afgenomen worden in het kantoor van het bedrijf zelf, op een locatie van een professioneel assessmentbureau of een andere externe locatie.

https://www.assessment-training.com/nl