Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Uiterlijk in verschillende culturen

Voor veel mensen is het enorm belangrijk hoe ze er uitzien en dat hun uiterlijk goed is. Dit komt omdat veel mensen een goede indruk willen geven aan de buitenwereld. In het professionele circuit komt dit helemaal veel voor, dan spreken we voornamelijk over het zaken- en bedrijfsleven. In deze wereld is het heel belangrijk dat je een goede indruk maakt bij een eerste ontmoeting met een klant of met een nieuwe werkgever. Als de eerste indruk al niet goed is dan kan dit ervoor zorgen dat je vrijwel meteen al met een achterstand begint. Het belang van het uiterlijk is in het ene land wel een stuk extremer dan in het andere land. In Nederland is het bijvoorbeeld wel belangrijk, maar al ga je naar Amerika kijken is Nederland maar gewoontjes. In Amerika is het ook heel gewoon voor mannen om aan plastische chirurgie te doen. in Nederland zal je dat niet heel vaak zien, natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Een liquid facelift of vollere lippen met fillers is iets wat in Amerika regelmatig voorkomt.

Dit heeft gedeeltelijk te maken met de cultuur van het land. Zoals misschien wel opgevallen is, is de cultuur van Amerika heel erg gericht op het uiterlijk en op wat je hebt. In Nederlands speelt dit ook een grote rol, alleen word hier meer aandacht gevestigd op wat je doet, en wat je resultaten zijn.

Zoals hierboven besproken zijn er extreme vormen van het aandacht besteden aan je uiterlijk. Wat niet ontkent mag worden is dat iedereen wel een belang ziet van een goed uiterlijk, ook al is dit een relatief begrip. Bij elke eerste ontmoeting, dus ook sollicitaties, word er onbewust altijd een eerste indruk gedaan op de persoon gebaseerd op het uiterlijk. Belangrijk is wel dat er vervolgens wel speling in die indruk moet zijn betreft de innerlijke kenmerken.

http://faceland.nl/