Spectrumwebdesign
Image default
Mode en Kleding

Tips voor het ontwerpen van een webshop!

Tips voor het ontwerpen van een webshop!

Tegenwoordig kan het starten van je eigen online bedrijf gemakkelijk en betaalbaar zijn. Het is dan ook geen wonder dat de verkoop van e-commerce jaar na jaar groeit. Recente gegevens tonen aan dat e-commerce in de detailhandel goed is voor meer dan 4 miljard euro aan wereldwijde verkoop. Het is duidelijk dat er veel geld online wordt uitgegeven, bijvoorbeeld wanneer een heuptas heren op het internet gekocht wordt, en het is daarom logisch dat veel mensen een eigen webshop willen beginnen. Het ontwerp is hierbij erg belangrijk, wat je goed kunt designen met behulp van de onderstaande tips!

Gebruik afbeeldingen

Grote afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn een geweldige manier om je producten te presenteren op een website met een eenvoudig ontwerp. Laat de afbeeldingen voor zich spreken. Ze trekken de aandacht van de klanten en zorgen ervoor dat ze meer willen weten. Afbeeldingen verhogen de conversie – soms wel 40% – dus het is van cruciaal belang om ze centraal te plaatsen. Klanten willen weten wat ze krijgen en willen het vanuit zoveel mogelijk hoeken bekijken voordat ze iets kopen. Mooie, professionele opnamen van je product wekken vertrouwen. Ga je een pasjeshouder heren verkopen op je webshop? Maak hier dus prachtige foto’s van en plaats ze op je webshop! 

Houd het simpel

Hoewel het verleidelijk is om veel interactieve functies of afbeeldingen aan een site toe te voegen, kunnen deze je klanten overweldigen en wegjagen. Voor het ontwerpen van e-commercewebsites is eenvoudig altijd beter. Niemand wil door 5 pagina’s klikken, een miljoen pop-ups verwerken of zoeken naar een niet-bestaand navigatiemenu. Ontwerpfouten zoals deze resulteren in verloren klanten – en dat staat gelijk aan verloren verkopen. Benader daarom het ontwerp alsof je zelf de eindgebruiker bent. Zou je gefrustreerd raken bij het navigeren op je site? Kun je alles wat je nodig hebt in een paar klikken vinden? Zijn menu’s en knoppen duidelijk en leesbaar gemarkeerd? Dit zijn allemaal ideeën waarmee je rekening moet houden bij het ontwerp van je webshop.

Gebruik recensies

Een van de eerste dingen die mensen doen wanneer ze een nieuw product onderzoeken, is kijken naar klantrecensies. Wat vonden andere mensen van het product? Wat vonden hun vrienden ervan? Hoe was hun ervaring met je edrijf als geheel? Dit is het soort informatie dat je wilt dat mensen zien. Voeg daarom een beoordelingssysteem toe aan het ontwerp van je webshop en vraag klanten om eerlijke beoordelingen achter te laten. Probeer natuurlijk wel zoveel mogelijk positieve te krijgen, hierdoor zul je alleen maar meer producten van Legend kunnen verkopen in je webshop!

Optimaliseer de webshop voor mobiel

We weten allemaal dat meer gebruikers op hun smartphone op internet surfen dan ooit. Sommige mensen hebben zelfs geen computers of laptops meer – hun telefoons zijn hun enige bron van internettoegang. Jongere klanten, vooral in de generatie Z-leeftijdsgroep, browsen meer op mobiel. Als je site onhandig werkt of helemaal niet laadt op mobiel, loop je omzet mis. Mensen worden het zat en klikken weg naar een andere site. Als je een succesvolle webshop wilt starten, moet je dus zeker de website optimaliseren voor mobiel.