Spectrumwebdesign
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het kiezen van regenkleding voor jouw levensstijl

Tips bij het kiezen van regenkleding voor jouw levensstijl

Regenkleding zoals lange regenjassen dames waterdicht zijn een noodzaak in je garderobe. Ze zijn waterdicht, winddicht en duurzaam. Je kunt ze altijd dragen als je naar buiten gaat en ze zijn vooral handig tijdens regenachtige seizoenen. Het is echter belangrijk om de juiste regenkleding voor je behoeften te kiezen, aangezien er veel merken zijn met verschillende functies en ontwerpen.

Kies de juiste kleur

Wanneer je ervoor kiest om een ​​regenkleding zoals een regenjas mannen te kopen, kun je het beste in gedachten houden dat je kleurkeuze moet passen bij je levensstijl en persoonlijkheid. Als je een kleur kiest die niet bij je persoonlijkheid past, wordt het moeilijk om ze te gebruiken. Zoek ook naar kleuren die gemakkelijk te combineren zijn met andere items in je garderobe, zoals schoenen, portefeuilles en tassen.

Kies het juiste materiaal

Of je hem nu wilt gebruiken tijdens het wandelen in het bos of gewoon door de stad loopt, het is belangrijk om te bedenken hoe waterdicht de regenkleding en regenbroek kind is. Dit bepaalt hoe goed ze water uit je schoenen houden en kunnen voorkomen dat je voeten nat worden. De waterdichtheid van een kledingstuk wordt gemeten aan de hand van het vermogen om een ​​bepaalde hoeveelheid druk per vierkante inch te weerstaan. Als je in een gebied woont met hete zomers of koude winters, dan is ademend vermogen vooral belangrijk. Er zijn maar zoveel lagen die je kunt dragen voordat je het te warm of te koud hebt. Het vermogen van een kledingstuk om lucht door de buitenste laag door te laten, betekent dat zweet kan ontsnappen en tegelijkertijd wordt voorkomen dat regen naar binnen komt. Dit betekent ook dat het niet doordringt zoals traditionele jassen gemaakt van synthetische materialen zouden doen.

Controleer de naden, ritsen en knopen

De naden moeten worden afgedicht. Als dat niet het geval is, kun je nat worden als het begint te regenen. Je kunt dit controleren door met een vinger langs de naad te gaan om te controleren of er geen gaten zijn. Daarnaast moeten ook de ritsen waterdicht zijn. Op deze manier komt er geen water binnen wanneer je je jas of broek moet dichtritsen nadat je nat bent geworden van regen. Duurzame knoppen zijn ook belangrijk. Het laatste wat je wilt is dat je regenkleding halverwege de wandeling uit elkaar valt vanwege slecht gemaakte knopen. Een dubbele rits is ideaal, voor het geval dat er een halverwege vast komt te zitten door slijtage na verloop van tijd.

 

Zorg ervoor dat het genoeg zakken heeft

Als je je regenkleding van ’s ochtends tot ’s avonds gaat dragen, is het belangrijk dat de zakken genoeg ruimte hebben om je spullen in op te bergen. Het is een goede gewoonte om ten minste twee vakken te hebben voor je telefoon, portemonnee en andere kleine voorwerpen. Zorg er ook voor dat ze waterdicht zijn, zodat ze niet nat worden als het regent.

Investeer in een paar waterdichte laarzen of schoenen

Als het gaat om waterdichte laarzen of schoenen, onthoud dan dat het punt van regenkleding is om je voeten droog te houden. De beste manier om dit te doen is door te investeren in een goed paar waterdichte laarzen of schoenen die je met je regenkleding kunt dragen en toch op natte grond kunt lopen zonder dat je sokken doorweekt raken. Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een schoen, is hoe goed deze om je voet past. Als de pasvorm te los zit, is de kans groter dat er water in het interieur komt