Spectrumwebdesign
Image default
Eten en drinken

Recept voor aardappel- en waterkerssoep

Porties: 6

Tijd: c. 1 uur (voorbereiding + koken)

Wanneer de koude dagen van februari aanbreken en we verlangen naar de lente, dan is een heerlijke kom soep precies wat je nodig hebt. Deze aardappel- en waterkerssoep is favoriet bij onze eigen Hillier Development Chef, probeer het thuis eens en vertel ons wat je ervan vindt!

ingrediënten

  • 50 g ongezouten boter
  • 150 g gesnipperde uien
  • 100 g bleekselderij, fijngesneden
  • 10 g gember
  • 600 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 75 g waterkers
  • Zout en peper

 

Methode

  1. Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui en bleekselderij toe. Kook zachtjes, onder af en toe roeren, tot de uien zacht en doorschijnend zijn – ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg de aardappelen toe en kook nog 10 minuten, zonder de groenten te kleuren.
  3. Voeg de hete bouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat dan onmiddellijk sudderen. Blijf sudderen tot de aardappelen volledig gaar zijn, wat 25 tot 30 minuten duurt.
  4. Haal van het vuur en voeg de room toe. Pureer met een staafmixer tot de soep romig en glad is.
  5. Voeg de waterkers toe en pureer tot de waterkers goed door de soep is gemengd.
  6. Controleer de kruiden en serveer.
  7. Garneer met een beetje room en waterkersblaadjes. Heerlijk geserveerd met warme kaasscones.