Spectrumwebdesign
Image default
Mode en Kleding

Waarom zijn coltruien populair?

Wat draag je het liefst tijdens de herfst en winter? Zodra de temperatuur omlaag gaat, halen de meeste mensen de wollen truien en sweaters uit de mottenballen. Toch ontdekken steeds meer jonge mannen de veelzijdigheid van coltruien. Dit is niet vreemd, want met een coltrui geef je je outfit direct een verzorgde uitstraling. Ideaal dus voor de aankomende feestdagen!

Waarom dragen mannen een coltrui?

De coltrui heeft de naam gekregen door de extra hoge kraag, ook wel een ‘col’ genoemd. De kraag draag je dubbelgevouwen zodat je je nek extra warm houdt. Turtleneck truien lijken erg veel op coltruien, maar de kraag is niet zo lang. Beide truien zijn echter geschikt om jezelf op een stijlvolle manier warm te houden. Het is dan ook niet vreemd dat Apple oprichter Steve Jobs coltruien droeg.

Wat draag je met een coltrui?

Je kunt eindeloze combinaties maken met een coltrui. Toch is dit geen kwestie van zomaar iets aantrekken. Kijk eerst naar de kleur en het materiaal van de coltrui voordat je je outfit samenstelt. Hierbij kun je denken aan een nette colbert of een stoere jeans. Voor extra warmte kun je kiezen om een ondershirt of een basic T-shirt eronder te dragen.

Wanneer draag je een coltrui?

Er zijn weinig gelegenheden waarbij een coltrui niet gepast is. Je kunt ervoor kiezen om een coltrui alleen te dragen bij speciale gebeurtenissen, zoals een chic etentje of voor een jubileum van een collega. Daarnaast kun je ook diverse soorten coltruien elke dag dragen, bijvoorbeeld naar kantoor of wanneer je weer eens op familiebezoek gaat.

Hoe onderhoud je een coltrui?

Vanwege de hoge kraag, blijft de stof continu tegen je nek aan schuren. Hierdoor kan het na verloop van tijd gaan pluizen of pillen. De beste oplossing is om een ontpluizer of pluizentondeuse in huis te halen zodat je de pluizen eenvoudig weg kunt scheren of schrapen. Daarnaast is het ook belangrijk om de was instructies op de label goed op te volgen. Zo behoud je de kwaliteit van de stof.