Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Technische snufjes

Auto’s en andere voertuigen krijgen vandaag de dag steeds meer technische snufjes ingebouwd. Sommige snufjes maken het auto rijden leuker, de andere zijn vooral bedoeld om de veiligheid te verhogen van de bestuurder en de medepassagiers. Daarom is het alleen maar toe te juichen dat alle automerken constant aan het innoveren zijn en met de nieuwste dingen komen.

Inmiddels zijn veel van die snufjes niet alleen te vinden in dure auto’s, maar ook in de goedkopere modellen. Hierdoor kunnen steeds meer mensen er gebruik van maken, wat positief is. Eén van die technische snufjes is het automatisch inparkeren, tegenwoordig in steeds meer auto’s te zien. Zodra je met de auto langs een rij geparkeerde voertuigen rijdt zullen verscheidene sensoren op zoek gaan naar een plekje om te kunnen parkeren. Wanneer de sensoren een plekje gevonden hebben kan de bestuurder het stuur los laten en de auto wordt zo ingeparkeerd. Wel is het mogelijk om zelf nog het gas en de rem te bedienen.
Het tweede technische snufje wat we steeds meer zien is de head-up display. Deze zorgt ervoor dat we niet meer op ons dashboard hoeven te kijken. De informatie als het aantal toeren, de benzinestand en de kilometerteller worden dan op de vooruit geprojecteerd. Zou de veiligheid ten goede komen, omdat je niet de hele tijd naar beneden hoeft te kijken.
Een derde handigheidje wat in steeds meer auto’s ingebouwd wordt is een systeem dat er voor zorgt dat de auto niet meer van de rijbaan raakt. Zodra we de rijstrook dreigen te verlaten corrigeert dit systeem het. Als een bestuurder bijvoorbeeld in slaap sukkelt, kan zo’n snufje ervoor zorgen dat er ongelukken worden voorkomen en de bestuurder weer wakker geschud wordt.

De achteruitrijcamera is ook een heel handig snufje, maar deze bestaat al wat langer. Van Zwitserland is een specialist op het gebied van allerlei soorten achteruitrijcamera’s voor verschillende voertuigen. lees meer op www.vanzwitserland.nl.

http://www.vanzwitserland.nl/