Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Het reinigen van een trouwjurk

Als een vrouw gevraagd wordt het meest waardevolle kledingstuk is, is het antwoord in 99% van de gevallen de trouwjurk. Er is veel aandacht besteed bij het uitkiezen van de jurk en er is waarschijnlijk veel geld voor betaald. Bovendien is de trouwjurk een tastbare herinnering aan die fantastische dag. Een trouwjurk is dus meer dan een normaal kledingstuk en het is logisch dat je die zo schoon en glanzend mogelijk wilt houden.

Het is in principe mogelijk om de trouwjurk zelf te reinigen. De praktijk leert echter dat dit vaak lastiger is dan vooraf gedacht. Veel wasmachines zijn te klein om een trouwjurk in te wassen en sommige trouwjurken mogen ook niet de wasmachine. Als je heel safe wilt spelen kun je de jurk het best koud wassen in een bad. Maar zelfs dan moet je wel zeker weten of de japon in aanraking mag komen met water. Volledige garantie op een succesvol resultaat is er dus niet, vandaar dat het altijd aan te raden om de jurk te laten stomen bij een goede stomerij, zoals Panda Stomerij.

Met vlekken op de jurk moet je uiterst voorzichtig omgaan. Als er ’s avonds tijdens het feest per ongeluk wat rode wijn over heen gaat zal de eerste reactie zijn om het er met de hand uit te boenen, maar vaak werkt dit averechts. Dit vlek zal alleen maar hardnekkiger worden. In de meeste gevallen is het daarom raadzaam om er niks mee te doen en hem daarna zo snel mogelijk naar een stomerij te brengen.

Bij een goede stomerij als stomerij Wassenaar wordt de jurk met veel zorg behandeld. Bij binnenkomst wordt de jurk eerst zorgvuldig beoordeeld en voor behandeld. Daarna wordt de jurk gereinigd en weer netjes opgemaakt. Expertise, ervaring en kennis spelen een grote rol in het proces van reinigen van een trouwjurk.

http://stomerijpanda.nl