Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk. Steeds meer mensen worden zich hier bewust van. Een manier om je te ontwikkelen is het volgen een cursus of het lezen van een goed boek. Je kan op zoveel manieren leren. In deze blog worden er ideeën genoemd die bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling.

 

Omgaan met anderen

Het gebeurt veel in de medische zorg, maar zeker ook daarbuiten. Het gaat hier over agressiviteit. Er is zeker sprake van agressiviteit in Nederland. Hoe reageer je hier het best op en wat kan je ertegen doen?? Medisch personeel wordt steeds vaker geconfronteerd met agressie. Dit kan fysieke mishandeling en geweld zijn, of het kan verbale agressie zijn. Er is ook agressie bij dementie. Er wordt veel gevraagd van het verplegend personeel. Eigenlijk wordt er verwacht dat zij sterk in hun schoenen staan. Manipulatie, denigrerende opmerkingen of intimidatie kunnen allemaal voorkomen. Een cursus richt zich op geweldloze communicatie. De reactie is in ieder geval agressief en niet de oplossing. Hierover leer je meer in een agressie cursus.

 

Het lezen van boeken

Een goed idee dat past bij persoonlijke ontwikkeling is natuurlijk het lezen van boeken die gaan over zelfontwikkeling. Voorbeelden zijn de boeken how to win friends & influence people en 7 habits of highly effective people. Het zijn erg bekende boeken. Het kan zo zijn dat je deze boeken al thuis hebt liggen, maar er nog niet aan begonnen bent. Dit is een een mooi moment om toch de start te maken! Er is ook nog het boek master your mindset. Dit boek gaat over persoonlijke en spirituele groei. Wanneer je het boek master your mindset hebt gelezen merk je dat je beter zult omgaan met spanning en stress.

 

Het volgen van een cursus via Google

Google biedt een klein aantal cursussen aan via het internet. Via de website kan je een breed aanbod aan gratis lescontent ontdekken waarmee je het succes van jouw bedrijf leert te vergroten. Het kan ook zo zijn dat je de cursussen volgt om je carrière een boost te geven. Het leren gaat op verschillende manieren. De eerste optie is het volgen van een volledige cursus. De tweede optie is leren door afzonderlijke modules te selecteren. Voorbeelden van de cursussen die Google aanbiedt zijn Spreken in het openbaar & Ervoor zorgen dat klanten jou online vinden. De doelen die hierbij horen zijn leren communiceren en het vergroten van de vindbaarheid.

http://zelfsterk.nl