Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Een studiekeuze die veel mogelijkheden met zich meebrengt

Voor sommige personen is een studiekeuze erg moeilijk. Zo blijkt uit een onderzoek dat vijftien procent van de leerlingen er niet voor kiest om meteen een opleiding te gaan volgen.

Wellicht is dit een gevolg op de onwetendheid die er is bij studiekeuzes. Toch blijft het spijtig dat iemand geen keuze kan maken, terwijl er studies zijn met mogelijkheden. Een van deze studies, is de studie ICT. In deze blog worden een aantal redenen genoemd om jezelf te blijven ontwikkelen en voor de studie ICT te kiezen.

 

Vraag naar personeel

Netwerkmanager, securitymanager, python developer, data-analist; er zijn vacatures zat. De beschikbare vacatures laten wel zien dat er veel vraag is naar ICT-personeel. Dit kan geschoold en ongeschoold personeel zijn. Verdere opleiding is zeker een optie. Het tijdperk wat digitaal is, zit in een ontwikkeling. Het is zo dat dit tijdperk een ontwikkeling heeft die sneller gaat dan de ontwikkeling van het digitale talent. Het resultaat is dat het aantal vacatures blijft toenemen. Het blijkt dat een kwart van de ICT-bedrijven een personeelstekort heeft. De ICT is de meest gespannen bedrijfstak op de arbeidsmarkt sinds 2015.

 

Veelzijdig

Wanneer je aan IT-werk denkt, denk je waarschijnlijk aan software of programmeren.

Er wordt veel gewerkt aan het beheren, onderhouden en ontwikkelen van systemen. Een back end ontwikkelaar weet er van alles van. Ook een front-end developer weet hier het een en ander over. In de ICT-wereld is er ook behoefte aan mensen die slimme oplossingen bieden. Bijvoorbeeld het beter benutten van cloudopslag. De verzamelde big data is waardeloos als er niemand is die het goed kan analyseren. Een projectmanager zorgt ervoor dat het project van het begin tot het eind verloopt op rolletjes. Het komt erop neer: je hebt je eigen interesses en talenten, deze sluiten wellicht aan op de mogelijkheden die de ICT biedt. Er is variatie en er zijn genoeg kansen.

 

Relevant

Op de werkvloer zijn nieuwsgierigheid, creativiteit, leervermogen en ondernemerschap belangrijke vaardigheden. Digitale vaardigheden zoals leren coderen worden ook steeds belangrijker. Dit betekent niet dat iedereen meteen ontwikkelaar moet worden. Toch biedt het leren coderen een goede basis. Dit is de basis om te begrijpen hoe de wereld waarin wij vandaag de dag nou eenmaal leven werkt. Omdat het met bijna elke major wordt geassocieerd, kan jij jouw programmeerkennis in IT-onderzoek gebruiken om te doen wat je maar wilt.

http://kojac.nl