Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Klimaatplannen in verschillende landen

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met duurzamer leven. Zo zie je dat steeds meer mensen vegetariër of veganist worden of dat ze een dagje minder vlees eten. Ook nemen steeds minder mensen de auto, die ruilen ze in voor het openbaar vervoer. Tevens ondergaat het huis grote veranderingen. Zoals bijvoorbeeld de keuze van veel mensen om Gasloos te gaan. Zij kiezen nu voor een warmtepomp. De meeste mensen zijn zelf dus al heel goed bezig met maatregelen nemen om het milieu te sparen.  Gelukkig gaat de politiek daar ook steeds meer in mee. Hoe ver ze daarin mee gaan, ligt aan het land. 

In Nederland zijn sommige partijen erg druk bezig met het opstellen van plannen om verder klimaatverandering te voorkomen. Dit zijn D66 en GroenLinks, maar ook Partij voor de Dieren. Echter zijn er ook landen die niet in klimaatverandering geloven. Vooral Forum voor Democratie is hier bekend om. Maar ook Partij Voor de Vrijheid is het hier mee eens. Er zijn ook partijen die er wel in geloven en ook iets tegen willen doen. Dit is bijvoorbeeld zo bij partijen als het CDA en de VVD. Zij willen er wel iets tegen doen, maar het heeft voor hen geen prioriteit.

In de Scandinavische landen zijn ze al een langere tijd bezig om verdere klimaatverandering te voorkomen. Dit komt omdat zij een erg linkse coalitie hebben die het voor het zeggen hebben. Linkse partijen geven, net als in Nederland, prioriteit aan het klimaat. Daarnaast hebben ze in Noorwegen ook veel hulpmiddelen om duurzaam energie op te wekken. Bijvoorbeeld met waterkracht of windenergie.

  1. Amerika

In Amerika zijn partijen erg verdeeld over hoeveel we moeten doen tegen klimaatverandering. Zo is er bijvoorbeeld aan de ene kant de republikeinen die niks willen doen. Aan de andere kant willen de democraten juist wel maatregelen nemen.

 

https://techneco.nl/