Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Milieubewust printen

Bij het printen van documenten is een printer en papier nodig. Het materiaal papier wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals riet, bamboe of hout. Duizenden bomen worden gekapt om kantoren te voorzien van papier. Om meer aan het milieu te denken is het slim om als organisatie minder te printen en proberen te stoppen met printen. We leven tenslotte in een digitaal tijdperk waarbij alles online opgeslagen kan worden. Wil jij zelf bijdrage leveren aan een milieu vriendelijke wereld door minder te printen? Lees hier verder wat je zelf kan doen om de schade aan de bossen te minimaliseren.

Stroom printer

Wanneer de printer zich in het stopcontact bevindt verbruikt de printer minimaal verbruik van stroom. Dit is zonde omdat je de printer al die tijd niet gebruikt, maar de printer gebruikt wel stroom. Om dit probleem tegen te gaan kan je ook gewoon de stekker uit het stopcontact trekken nadat je klaar bent met printen. Zo verbruik je geen onnodige stroom. En hou je meer geld over voor beste inkjet printer.

Hergebruik papier

Het klinkt misschien wat vreemd om een document te hergebruiken, maar toch is het mogelijk. Enkelvoudige geprint papier heeft nog een andere zijde die gebruikt kan worden. Als het niet uitmaakt dat het document er serieus uit moet zien kun je gerust gebruik maken van de andere kant van het papier. Zo verbruik je minder papier en blijven er meer bomen staan door jou.

Print dubbelzijdig

Als je dan toch een belangrijk document gaat printen, print dan het liefst op beide zijden van het papier. Zo voorkom je dat er tientallen blaadjes verloren gaan. Heeft je printer niet deze optie? Dan zal je het met de hand kunnen doen. Dit kost aardig wat tijd, maar zo bespaar je wel papier. Maak je gebruik van een barcode printer kan je het papier een kwartslag draaien waardoor je geen papier verspild.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/