Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Een vieze badkamer

Niet is fijner dan een schone badkamer hebben. Een badkamer is een plek waar je je zelf wilt wassen. Een vieze badkamer is dan ook geen plek om je schoon te maken. Het is dus belangrijk om deze kamer schoon te houden. Denk aan de tegels schoonmaken of de badkuip schoon houden. Beiden erg belangrijk.

Weinig badkamers hebben tegenwoordig nog een badkuip. Als je er wel een hebt moet je die soms wel schoonmaken. Als de kraan bijvoorbeeld blijft druppelen kunnen er gele vlekken ontstaan. Als je last hebt van deze vlekken dan moet je die met citroensap behandelen en afspoelen met koud water. Wil je de hele badkuip schoon maken? Gebruik dan witte azijn en spuit dat over de badkamer heen. Laat dit goed intrekken en gebruik een warme natte doek om het af te nemen. Spoel het met warm water nog eens af en droog het met een droge doek.

In de douche kan de douchekop erg vies worden. Dit komt door de kalkaanslag. Leg de kop in een bak met warm water en azijn. Laat het een tijdje inwerken en spoel het goed af. Met een tandenstoker kun je de gaatjes doorprikken omdat daar ook kalkaanslag in kan komen te zitten.

De voegen badkamer kunnen ook erg vies en geel worden. Gebruik wederom witte azijn en warm water en spuit het op de voegen. Laat het weer intrekken en gebruik een goede borstel om te schrobben. Spoel het daarna weer af met warm water en de voegen zien er als nieuw uit. Doe dit regelmatig om echte gele vieze voegen te voorkomen. Je kunt ook een oude tandenborstel pakken en er azijn op doen. Vervolgens goed borstelen zodat de viezigheid los komt en daarna moet je dit afnemen met een natte doen zodat het niet weer in de voegen trekt. Je kunt ook bleekmiddel gebruiken. Het is dan wel handig om handschoenen aan te doen. Ook moet je met bleekmiddel letten op vlekken die op je kleding kunnen komen. Kijk hier mee uit.

https://www.voegxpert.nl/