Spectrumwebdesign
Image default
Eten en drinken

BBQ op locatie zonder zorgen

Als het gaat om het organiseren van een bijeenkomst van enige omvang, is de locatie allesbepalend. De verkeerde plek kan immers meer betekenen dan alleen een slechte ervaring – het kan ook gemakkelijk gevolgen hebben voor de veiligheid. Om ervoor te zorgen dat uw evenement vlekkeloos verloopt, moet u vanaf het begin de juiste locatie kiezen. Als u een buiten bijeenkomst organiseert, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden. Zoek een open ruimte die groot genoeg is om al uw gasten te ontvangen en toch voldoende ruimte biedt om zich comfortabel te verplaatsen en te mengen. Zorg ervoor dat de grond vlak en grasrijk is, want oneffen terrein kan snel gevaarlijk worden. Probeer indien mogelijk een locatie te vinden uit de buurt van drukke wegen of snelwegen; niet alleen zorgt dit ervoor dat iedereen veilig is, maar het vermindert ook het geluidsniveau – perfect voor gesprekken en live muziek. Met deze overwegingen in gedachten zou u de perfecte plek voor uw buitenevenement moeten kunnen vinden.

Weet wat je nodig hebt

Hoewel het misschien een eenvoudige stap lijkt, is een BBQ bestellen utrecht natuurlijk super handig! De lijst moet beginnen met houtskool en aanmaakvloeistof om het vuur aan de gang te krijgen; afhankelijk van hoeveel mensen je verwacht, heb je misschien een paar zakken houtskool nodig. Papieren borden en plastic keukengerei zijn ook belangrijk, naast servetten en bekers; als je je ouderwets voelt, is glaswerk ook een optie! Wat eten betreft: plan hamburgers en hotdogs (of vegetarische opties voor wie dat liever heeft) en misschien wat hamburgerbroodjes of aardappelbroodjes. Als er jongeren op de gastenlijst staan, neem dan wat snacks mee, zoals chips of pretzels. Vergeet de specerijen niet: ketchup, mosterd, mayo, augurken… de lijst kan nog lang doorgaan! En natuurlijk is een diner in de buitenlucht niet compleet zonder ijskoud drinken om alles door te spoelen. Al met al is het opstellen van een voorraadlijst – en misschien zelfs twee keer controleren – een van de belangrijkste stappen voor het organiseren van een episch kookfeest.

Nodig je vrienden en familieleden uit

Er gaat niets boven de opwinding van een feestje met vrienden en familie, maar soms is het moeilijk om te kiezen wie je uitnodigt. Immers, als je een steeds langer wordende lijst hebt van mensen die je zou kunnen uitnodigen, is het soms makkelijker om sommigen weg te laten en het aantal klein te houden. Maar wanneer de gelegenheid vraagt om extra feestelijkheden – zoals een mijlpaal verjaardag of jubileum – is het misschien tijd om creatief te worden in uw uitnodigingen en ervoor te zorgen dat niemand wordt weggelaten. Of het nu gaat om het uitnodigen van grote familiegroepen of om het toevoegen van enkele verre kennissen, er gaat niets boven zoveel mogelijk gasten op een feest. Wie weet? Hoe meer vrienden en familieleden bij het evenement betrokken zijn, hoe beter! De kans is groot dat je herinneringen maakt die een leven lang meegaan, om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en oude banden aan te halen. Dus verzamel je publiek en maak je klaar voor een grootse gebeurtenis – hoe meer mensen je uitnodigt, hoe beter! Maak gebruik van een kans om je gemeenschap om je heen te verzamelen – gedeelde ervaringen leiden immers vaak tot gedeelde banden die veel langer duren dan welke feestavond dan ook. Nodig je vrienden en familieleden uit – hoe meer hoe beter!   Het wordt zeker een gebeurtenis die u nooit zult vergeten

Zorg dat je alles klaarzet

In de wereld van het buiten koken is voorbereiding de sleutel. Of u nu hamburgers bereidt of een steak grilt, een van de belangrijkste stappen is het correct instellen van uw grill voordat u er iets op legt. Daarom is het een goed idee om vooruit te plannen en uw grill klaar te zetten als het tijd is om te koken. Zorg er eerst voor dat uw grill op een plek staat met voldoende ventilatie, want een slechte luchtstroom kan overmatige rookontwikkeling veroorzaken. Maak vervolgens het rooster schoon; een schoon oppervlak zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatiger door het voedsel circuleert. Let ten slotte op de vlammen – die moeten tijdens het grillen constant even groot zijn, zodat alle kanten gelijkmatig gaar worden. Als u deze stappen van tevoren uitvoert, bent u er zeker van dat wanneer het tijd is om te grillen, u klaar bent om uw grill aan te steken en te koken als een professionele kok.


bbq