Spectrumwebdesign
Image default
Internet

Wat heb je nodig om een website te ontwerpen?

Een website is een verzameling inhoud die is ontworpen om bezoekers aan te trekken en hen te overtuigen om een specifieke actie te ondernemen. Het is belangrijk om rekening te houden met de gebruikerservaring voordat u een website ontwerpt. Wat zien de bezoekers als ze op uw site terechtkomen? Hoe kun je een ervaring creëren waardoor ze willen blijven? Hoe kan je ervoor zorgen dat hetdesign van de website er mooi uit ziet?

Het ontwerpproces van een website begint met wireframing. Het is alsof je de lay-out van de pagina schetst, maar dan in digitale vorm. Dit kan op papier, maar het is gemakkelijker om het digitaal te doen, omdat u uw ideeën gemakkelijk met anderen kunt delen en ze direct kunt bewerken.

Het ontwerpen en plannen van uw website

Het ontwerpen en plannen van uw website is een ingewikkeld proces. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u begint met het ontwerpen van uw site. Bijvoorbeeld het publiek van de site, hun behoeften en wensen, hun demografische gegevens, de inhoud die op de site zal staan en wat u met uw website wilt bereiken.

Een succesvol ontwerpproces begint met een audit van uw huidige situatie. Dit zal u helpen te identificeren wat goed werkt op uw huidige site en waar verbeteringen nodig zijn.

Uw eigen website vanaf nul coderen of iemand anders inhuren?

Als u eenontwikkelaar bent, moet u uw eigen website coderen. Als u geen ontwikkelaar bent, is het raadzaam iemand anders in te huren om het voor u te doen. De reden is dat als u geen ontwikkelaar bent, het moeilijk voor u zal zijn om de laatste veranderingen in codeertalen en -technieken bij te houden. Ook is de kans groot dat je website niet goed functioneert op verschillende browsers en apparaten.

Als u echter een ervaren ontwikkelaar bent en uw eigen website helemaal opnieuw wilt bouwen, moet u dit natuurlijk zelf beslissen.

 

 

 

https://www.cavewebdesign.nl/