Spectrumwebdesign
Image default
Eten en drinken

De rijke geschiedenis van Mumm champagne

Mumm Champagne, een van de meest prestigieuze champagnehuizen ter wereld, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1827. Gedurende bijna twee eeuwen heeft Mumm een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd op het gebied van uitmuntend vakmanschap, voortreffelijke kwaliteit en iconische champagnes. In dit blog nemen we je mee op een reis door de fascinerende geschiedenis van Mumm champagne, waarbij we stilstaan bij de oprichting, belangrijke mijlpalen en het vakmanschap dat het merk tot op de dag van vandaag kenmerkt.

Oprichting van Mumm: een champagnedynastie ontstaat

Het verhaal begint in 1827, toen drie Duitse ondernemers, Peter Arnold Mumm, Gottlieb Christian Mumm en Friedrich Giesler, de basis legden voor het champagnehuis Mumm in de stad Reims, in het hart van de Champagne-regio in Frankrijk. Met een sterke visie en ondernemersgeest begonnen ze met het produceren van champagnes van uitzonderlijke kwaliteit, die al snel erkenning kregen binnen en buiten Frankrijk.

Het Cordon Rouge: een iconisch symbool van prestige

In 1876 introduceerde Mumm Champagne het iconische Cordon Rouge-label, dat al snel uitgroeide tot een symbool van prestige en uitmuntendheid. Het rode lint, dat handmatig om elke fles wordt aangebracht, staat symbool voor de hoge kwaliteit en onderscheidende kenmerken van Mumm Champagne. Het Cordon Rouge werd al snel een herkenbaar en begeerd embleem voor liefhebbers van champagne over de hele wereld.

Koninklijke verbindingen en internationale erkenning

Mumm Champagne vergaarde al snel internationale erkenning en kreeg prestigieuze onderscheidingen tijdens internationale tentoonstellingen en proeverijen. Bovendien kreeg Mumm de eer om champagneleverancier te worden van verschillende koninklijke huishoudens, waaronder die van Groot-Brittannië, Noorwegen, Zweden en Nederland. Deze koninklijke verbindingen droegen bij aan de reputatie van Mumm Champagne als een champagnehuis van koninklijke allure.

Innovatie en invloed in de wereld van sport

Naast de uitmuntende kwaliteit en traditie heeft Mumm Champagne ook een sterke band met de wereld van sport. Mumm werd al vroeg een pionier in het sponsoren van sportevenementen en heeft zich verbonden aan iconische sportmomenten, zoals de Formule 1 Grand Prix en de America’s Cup. De symbolische ontkurking van een fles Mumm Champagne bij het vieren van een overwinning is een traditie geworden in de sportwereld en staat symbool voor succes en triomf.

Het erfgoed van vakmanschap en toewijding

Wat Mumm Champagne echt onderscheidt, is het erfgoed van vakmanschap en toewijding aan het creëren van champagnes van onberispelijke kwaliteit. Mumm Champagne heeft altijd vastgehouden aan traditionele methoden en heeft een ongeëvenaarde toewijding aan vakmanschap en precisie. Van de zorgvuldige selectie van de beste druiven tot het delicate proces van de tweede gisting op fles, elk aspect van de productie wordt met de grootste zorg en aandacht behandeld.

Het champagnehuis heeft door de jaren heen geïnvesteerd in moderne technologieën en innovatieve technieken, maar zonder afbreuk te doen aan de essentie van het vakmanschap dat het merk definieert. Het streven naar perfectie in elke fles Mumm Champagne is een voortdurende missie die wordt voortgezet door de getalenteerde wijnmakers en keldermeesters die de tradities en waarden van Mumm in ere houden.

Met een rijke geschiedenis die bijna twee eeuwen omspant, heeft Mumm Champagne zijn stempel gedrukt op de champagnewereld. Het merk blijft een symbool van luxe, prestige en uitmuntendheid, dat wordt gevierd bij speciale gelegenheden en momenten van vreugde over de hele wereld.

 

https://muselet.nl/