Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Zoektermen kiezen voor zoekmachine optimalisatie

 

U heeft een bedrijfje en hebt besloten de stap te maken naar online aanwezigheid. Dit is tegenwoordig heel belangrijk voor bedrijven en zal de komende jaren alleen nog maar belangrijker worden daarom geven we hieronder wat tips over het zelf uitvoeren van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Bedenk op welke zoektermen je wilt scoren

De eerste stap voor het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie is natuurlijk om te bedenken op welke zoektermen je hoog wil scoren. Zo begin je namelijk gericht te werk te gaan in plaats van wat te proberen en hopen dat het aanslaat. Verkoop je koffie en thee koppen? Dan wil je gevonden worden op deze zoektermen en dan moet je website ook daar over gaan.

Breed of specifiek?

Je kan kiezen voor algemene of specifieke zoektermen, beiden brengen voor en nadelen met zich mee. Een voordeel van brede zoektermen is dat je er veel bezoekers op kan vangen, het nadeel is dat andere spelers dit ook door hebben. Een voordeel van specifiekere zoektermen is dat mensen die er op zoeken vaak verder in het aankoopproces zijn, en dat er minder spelers meedingen op deze zoektermen. Het nadeel is dan weer dat er ook minder op gezocht wordt. 

De afweging

Daarom is het belangrijk een afweging te maken tussen de voor en nadelen. Als je weinig budget hebt is het verstandig om voor specifieke zoektermen te kiezen, anders word je als kleine boom toch niet gezien tussen de grote bomen. Hoewel misschien niet veel mensen zoeken naar een knalroze boom zijn ze er wel! En als jij dan een knalroze boom aanbiedt is de kans groot dat de mensen bij jou terecht komen. Maak dus, afhankelijk van wat je wil verkopen en van je budget een weloverwogen beslissing.

Hulp nodig bij het bepalen van je zoektermen? Of ben je op zoek naar online marketing advies in de bredere zin? SAM Online Marketing kan je helpen met het hele spectrum van online marketing, begin tot eind.