Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Waarom re-integratie 2e spoor?

Als een medewerker niet op zijn plek zit in de organisatie kan door middel van een re-integratie 2e spoor (klik hier voor de website) traject degene in korte tijd weer op de juiste plek terecht komen. Dit doe u natuurlijk met de hulp van ADXpert, dit bedrijf heeft een bepaalde werkwijze waardoor ze zich heel erg onderscheiden van de concurrentie. Ze werken vanuit een pragmatische en doelgerichte aanpak, hierbij zijn ze altijd op zoek naar een benadering waarin vanuit oplossingen gedacht wordt. Er worden nieuwe technieken gebruikt voor de werving, zo worden innovatieve vacaturebanken gebruikt en speelt Linkedin een grote rol. Maandelijkse rapportages en arbeidsdeskundig onderzoek zijn allemaal onderdeel van het traject.

Hoe gaat re-integratie 2e spoor in zijn werk?

Eigenlijk start een re-integratie 2e spoor bijna altijd met een arbeidsdeskundig onderzoek. In dit onderzoek gaat een arbeidsdeskundige in de organisatie kijken welke problemen er spelen en op welke manier dit kan worden opgelost. Als er een advies uitgebracht wordt aan de hand van onderzoek kan op basis hiervan gewerkt worden. Uiteindelijk is het doel om de medewerker passend werk te laten vinden buiten de organisatie. ADXpert heeft een unieke werkwijze op gebied van transparantie en de aanpak, die uiterst professioneel is. De begeleiders zijn goed geschoold en weten alles oplossingsgericht professioneel aan te pakken. Testen waarmee psychologisch gekeken wordt wat de juiste match is tussen werknemer en toekomstige werkgever zijn een belangrijk onderdeel van het traject. De vorderingen wordt u het hele proces van re-integratie 2e spoor van op de hoogte gehouden, zodat u altijd weet hoe het ervoor staat. Mocht het nodig zijn gaat een medewerker van ADXpert mee naar het UWV.

Meer weten?

Als je meer wil weten over hoe zo’n traject precies loopt en wanneer het precies een relevante dienst is adviseer ik om de website van ADXpert te bezoeken. Hier staat veel informatie over wat er allemaal komt kijken bij een re-integratie 2e spoor. Het is lastig om dit allemaal van een site te lezen omdat de aanpak verschilt per organisatie, hierom is een gesprek met een ADXpert medewerker de beste optie.