Spectrumwebdesign
Image default
Aanbiedingen

Wat is Franse Boomschors?

Franse boomschors, ook bekend als kurkeik, is een soort boomschors die wordt geoogst voor zijn vele toepassingen. De schors wordt geoogst van de kurkeik, die inheems is in het Middellandse Zeegebied. De boom dankt zijn naam aan het Franse woord voor kurk, “bouchon”. Kurkeikenschors wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder wijnstoppen, isolatie en zelfs vloeren. De schors is zeer stevig en heeft een unieke honingraatachtige structuur die het ideaal maakt voor deze toepassingen. Kurkeiken worden duurzaam beheerd en de schors kan worden geoogst zonder de boom te schaden. Benieuwd waar deze boom voor gebruikt wordt? Lees dan snel verder!

De kurk op de wijn

Een van de populairste toepassingen van kurkeikschors is als kurk op de wijn. De kurkstop wordt al sinds begin 1800 gebruikt om wijnflessen af te sluiten. Kurk is een ideaal materiaal voor deze toepassing omdat het luchtdicht is en geen zuurstof in de fles toelaat, wat de wijn zou bederven. Een wijnfles met kurk is veel mooier dan een fles met draaidop.

Isoleren met kurk

Kurkeikenschors kan ook worden gebruikt als isolatiemateriaal. De holle cellen in de schors zijn uitstekend in het vasthouden van warmte, waardoor het een ideaal materiaal is voor het isoleren van huizen en andere gebouwen. Kurk isolatie kan worden gebruikt in muren, vloeren en plafonds.

Vloeren

Een ander algemeen gebruik van de prachtige Franse Boomschors is vloerbedekking. Kurkvloeren benutten de natuurlijke voordelen van kurk om een duurzaam en comfortabel vloermateriaal te maken. Kurkvloeren zijn bestand tegen schimmel en meeldauw en zijn ook antistatisch, wat betekent dat ze geen stof of vuil aantrekken.

Bodembedekking

Kurk kan ook gebruikt worden om de bodem te bedekken. Het is erg praktisch aangezien het onkruid tegenhoudt. Speeltoestellen met een bodembedekking van kurk zijn ook een goede combinatie. Wanneer een kind valt komt het op een zeer zachte ondergrond terecht waardoor het vallen veel minder pijn doet.

In het kort

Franse boomschors heeft een verscheidenheid aan toepassingen dankzij zijn unieke honingraatachtige structuur. De populairste toepassingen voor kurk zijn als wijnstopper en isolatie, maar het kan ook worden gebruikt voor vloeren. Kurkeiken worden duurzaam beheerd, waardoor kurk een hernieuwbare bron is.

https://www.123natuurproducten.nl/