Spectrumwebdesign
Image default
Beauty en verzorging

Onderhuidse puist voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, zo ook bij een onderhuidse puist. Echter kun je onderhuidse puisten niet altijd voorkomen. Het hangt af van je eigen lichaam of je wel of geen last hebt van puisten. Zit komt door een aantal factoren, zoals je geslacht, je hormonen, erfelijkheid, de mate van stress en je voeding. Dit heeft allemaal invloed op de aanmaak van talg in je talgklieren. Dit talg wordt afgevloeid door de huid, maar deze afvoeren kunnen verstopt raken door dode huidcellen die meegenomen worden door het talg. Deze verstopping veroorzaakt een ontsteking; het puistje. Een onderhuidse puist is dus een verstopping onder de huid van dode huidcellen en talg wat is gaan ontsteken. Om onderhuidse puisten te voorkomen moet je er dus voor zorgen dat er minder talg wordt aangemaakt. Dit kan door een aantal dingen:

Drink bijvoorbeeld voldoende water. Hiermee spoel je alles lekker door en kunne dode huidcellen en overige talg ook worden weggespoeld. Bovendien kun je dan ook meer gaan zweten waardoor je afvoeren minder snel verstopt raken. Let ook goed op je voeding. Vet eten zorgt voor meer talg. Eet voldoende groente en fruit en zorg ervoor dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt.

Maak je huid ook iedere dag grondig schoon, maar wel met verzorgende producten. Zeep en andere reinigingsmiddelen verwijderen niet alleen vuil, maar ook goede en beschermende bacteriën. Hiermee loop je het risico sneller ziek te worden. Gebruik verzorgende reinigingsmiddelen die je poriën goed schoonmaken. Hier zijn ook speciale rollers en strips voor op de markt. Dit zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken door ophopend vuil en talg.

Stress zorgt er ook voor dat je meer talg aanmaakt. Dit is een reactie van je lichaam. Zorg dus voor voldoende rust en ontspanning. Ga op tijd naar bed, slaap voldoende en vermijd stress. Om verder acne en puisten te behandelen kan je acneshop.nl bezoeken, een webshop gericht op het behandelen van deze vervelende huidaandoening.

https://www.spectrumwebdesign.nl/beauty-en-verzorging/