Spectrumwebdesign
Image default
Woning en Tuin

LED strip op maat: kant en klaar of zelf knippen maar?

LED strips zijn op vaste maten te bestellen, maar je kan er ook voor kiezen, om de LED strip thuis zelf op de gewenste maat te knippen.

LED strips in standaard maten

Bij de aanschaf van een LED strip heb je de keuze uit meerdere lengtes. Verreweg de meest verkochte strips zijn 5 meter lang en in die hoedanigheid worden ze dan ook veelvuldig op rollen verkocht. Het is bij deze strips echter mogelijk, om er meerdere aan elkaar te koppelen, waardoor je een strip van wel 50 meter kunt bereiken.

Naast de gangbare lengte van 5 meter, zijn er ook LED strips in de lengtes van één tot en met vier meter te krijgen. De strips zijn allemaal voorzien van koppelstekkertjes
die gesoldeerd zijn. Hierdoor is elke strip op de gewenste maat te maken.

Heb je een LED strip gekocht, maar is hij is net niet op de juiste lengte? Dan kan je hem eenvoudig, op het speciaal daarvoor gemaakte streepje doorknippen. Zo heb je dus heel eenvoudig een op maat gemaakte strip.
Het deel dat je nu overhoudt kan alsnog gebruikt worden.
Maak aan het overgebleven gedeelte een koppelstuk of stekker vast en hij functioneert weer als een volwaardige LED strip.

Waterdichte strip

Ben je in het bezit van een waterdichte strip die je op maat moet maken, dan is het goed om er bij stil te staan dat de waterdichtheid komt te vervallen bij het doorknippen. Je knipt dan immers ook door de siliconen laag. Voor gebruik binnenshuis hoeft dit verder geen probleem te zijn. Wil je de strip echter voor buiten gebruiken of voor je aquarium, dan is het belangrijk hier goed over na te denken. Op het gebied van aquariumverlichting zijn er ook LED strips te krijgen als set. Hierbij heb je dan ook een voedingsadapter en een speciale afstandsbediening. Ook hierbij is de LED strip natuurlijk eenvoudig op maat te maken.

Een eenmaal doorgeknipte, waterdichte strip kan overigens wel weer waterdicht worden gemaakt, door hier opnieuw een siliconen laagje omheen te plaatsen.

Maatwerkmodule

Er zijn bedrijven die een maatwerkmodule op hun website beschikbaar hebben. Hier kan je dan je LED strip op maat bestellen, door exact aan te vinken welke onderdelen je wilt bestellen. Zo kan je dus ook een profiel bijbestellen en een afstandsbediening. Als je exact weet waar jij je verlichting gaat plaatsen, dan kan dit een handige optie zijn.

Misschien kom jij zo nog op extra ideeën qua accessoires. Je kunt immers per onderdeel aanvinken wat je wilt aanschaffen. Zo kan je onderdelen tegenkomen, waar jij zelf nog niet bij had stilgestaan.

Zelf hebben wij onze LED strips op maat gekocht bij bedrijfsverlichting.nl en dat beviel eigenlijk prima. Dit kunnen we dus met een gerust hart aanraden. Je kan hun website ook bekijken door op onderstaande hyperlink te klikken!

https://www.bedrijfsverlichting.nl