Spectrumwebdesign
Image default
Gezondheid

Wat is het verband tussen een burn-out en scheiden?

Hoor jij ook steeds vaker dat er mensen uit je omgeving in een burn-out terecht komen? Het lijkt wel alsof ons dagelijkse leven steeds gehaaster en perfecter moet zijn. Op het internet kun je veel terugvinden over wat een burn-out is. Op het moment dat je voor een lange periode achter elkaar veel stress ervaart, heeft dit negatieve gevolgen voor je mentale en fysieke gezondheid. Het kan zijn dat je deze stress op het werk opbouwt, maar het kan ook in je privéleven spelen. Een burn-out is niet fijn en kan voor grote veranderingen in je leven zorgen. In deze blog lees je wat het verband tussen een burn-out en een scheiding is. 

Scheiden en burn-outs

Wist jij dat je door een heftige scheiding in een burn-out terecht kunt komen? Wanneer je lange tijd bezig bent en in een vechtscheiding terecht komt, ervaar je namelijk veel stress. Een scheiding meemaken zorgt ervoor dat jij je overbelast en gestrest kunt gaan voelen. Het is een heftige gebeurtenis in je leven en niet iedereen kan er even goed mee omgaan. Wanneer jij jezelf uitput en geen uitlaatklep kunt vinden bij vrienden, familie of in een hobby, is het mogelijk dat de scheiding je te veel wordt. Andersom kan een burn-out bij jezelf of je partner er ook voor zorgen dat jullie uiteindelijk voor een scheiding kiezen.

Kun je een scheiding door een burn-out voor zijn?

Zoals je misschien wel weet kom je niet snel van een burn-out af. Tijdens een burn-out heb je weinig energie en kan het erg fijn zijn om professionele steun aan te vragen. Een psycholoog of burn-out coach kan je helpen om de burn-out te boven te komen. Heb jij het gevoel dat de burn-out je te veel is en merk jij dat je steeds geïrriteerder op je partner reageert? Maak dit dan bespreekbaar. De symptomen die bij een burn-out horen zijn erg uiteenlopend. Wanneer jij bijvoorbeeld desinteresse hebt en jezelf van al je sociale contacten afsluit, kan dit erg moeilijk zijn voor je partner. Vooral wanneer hij/zij je juist wil bijstaan in deze periode, is het vervelend als jullie band juist verslechterd. Het kan een goed idee zijn om je partner eens mee te nemen naar een afspraak met de psycholoog of de burn-out coach. Dan kunnen jullie in een veilige omgeving praten over wat de hele situatie met jullie beiden doet. Goede begeleiding in de moeilijke periode kan een scheiding voorkomen. Het is vooral belangrijk dat jullie blijven communiceren en jullie gevoelens uiten.

https://www.liberi.nl