Spectrumwebdesign
Image default
Particuliere dienstverlening

Gaat u binnenkort uw eigen passiefhuis bouwen?

Een passiefhuis bouwen, voor veel mensen is het een lang gekoesterde droom. Een woning realiseren die energieneutraal is of daar dicht in de buurt komt. Passief bouwen is zeker haalbaar, al komt er wel het nodige bij kijken. In veel gevallen moet u van de gebaande paden afwijken omdat u niet, of in ieder geval veel minder, gebruik maakt van bestaande energiebronnen. Warmte wordt op een alternatieve manier opgewekt, koken op gas is verleden tijd. In sommige gevallen zal het wennen zijn, maar mensen die in een duurzaam gebouwd huis wonen, zijn over het algemeen erg tevreden. In geval van renovatie van een bestaande woning is het ook mogelijk om te kiezen voor deelmaatregelen zodat u de kosten spreidt.

Hoe maak ik mijn huis duurzaam en gereed voor de toekomst?

Wilt u uw woning klaar maken voor de volgende decennia? Een passiefhuis bouwen of renoveren is misschien ingrijpend maar zeker niet onhaalbaar. Voor sommige maatregelen is het zelfs mogelijk om subsidie te krijgen. En als u zonnepanelen op het dak laat plaatsen, verdient u deze investering binnen een periode van gemiddeld 15 jaar terug omdat u geen of veel minder energie van het energiebedrijf afneemt. Ook isolatie is een investering bij passiefhuis bouwen die zichzelf terugverdient omdat de energierekening omlaag gaat. Wellicht dat er in de toekomst subsidiemaatregelen worden aangekondigd waardoor aanpassingen aan bestaande woningen voordeliger worden voor de eigenaar.

Wie kan mij adviseren bij nieuwbouw of renovatie?

Als u uw huis wilt gaan renoveren of als u passief bouwen wilt toepassen op een bestaande woning, dan wint u advies in bij deskundigen. Die vindt u onder andere bij het Passiefhuiscentrum in Deurne. Hier treft u diverse stands van bedrijven die zich met duurzaam bouwen en renoveren bezighouden. Het gaat om bedrijven uit Nederland maar ook daarbuiten. Uiteraard is het mogelijk om hier advies te ontvangen, maar u bent ook welkom voor het aanvragen van offertes zodat u een begroting kunt laten maken voor passief bouwen. Een passiefhuis bouwen kan zo een spannende maar leuke onderneming worden.