Spectrumwebdesign
Image default
Huishoudelijk

Schoonmaakfouten die je moet vermijden

Schoonmaken is een dagelijkse taak die we allemaal moeten uitvoeren om ons huis schoon en netjes te houden. Het lijkt misschien een eenvoudige taak, maar er zijn veel schoonmaakfouten die we zonder het te weten kunnen maken. Hier zullen we belangrijkste schoonmaakfouten bespreken die je moet vermijden om ervoor te zorgen dat je huis schoon blijft.

Overslaan van stofzuigen

Een veelvoorkomende schoonmaak fout is het overslaan van regelmatig stofzuigen. Stof en vuil kunnen zich dan ophopen op je vloer, wat kan leiden tot allergieën en ademhalingsprobleem. Zorg er daarom voor dat je regelmatig stofzuigt om je huis vrij te houden van stof en vuil.

Verkeerde schoonmaakmiddelen gebruiken

Het verkeerd gebruiken van schoonmaakmiddelen kan schadelijk zijn voor je gezondheid en je kan er ook oppervlakten mee beschadigen. Lees daarom altijd de instructies op de verpakking voordat je een schoonmaakmiddel gebruikt. Vermijd ook het mengen van verschillende middelen omdat dit gevaarlijke chemische reacties kan veroorzaken.

Niet laten drogen van oppervlakten

Het niet laten opdrogen van oppervlakten na het schoonmaken is ook een veel gemaakte fout. Natte oppervlakken kunnen schimmel aantrekken, wat slecht is voor je gezondheid. Zorg ervoor dat je alles volledig laat drogen voordat het weer gebruikt.

Niet schoonmaken van moeilijke plekken

Moeilijk bereikbare plekken, zoals hoeken, plafonds en achter meubels, worden vaak overgeslagen of vergeten. Stof en vuil kunnen zich dan ophopen. Neem daarom ook de tijd om ook op de moeilijke plekken schoon te maken.

Te veel schoonmaakmiddelen gebruiken

Meer schoonmaakmiddel betekent niet altijd een betere reiniging. Het gebruik van te veel schoonmaakmiddel kan residu achterlaten en dingen aantasten. Volg daarom altijd de aanbevolen hoeveelheden op de verpakking.

Het niet beschermen van je handen

Sommige schoonmaakmiddelen kunnen agressieve chemicaliën bevatten die je handen beschadigen. Het niet beschermen van je handen tijdens het schoonmaken kan dan zorgen voor een droge huid, irritaties of zelfs brandwonden. Draag daarom altijd handschoenen!

Door goed voor te bereiden en na te gaan wat het verschil is tussen het reinigen van een dak en een gevel, kun jij ervoor zorgen dat je geen fouten meer maakt tijdens het schoonmaken.

https://verschillen-tussen.nl/verschillen-tussen-het-reinigen-van-een-gevel-en-een-dak/