Spectrumwebdesign
Image default
Hobby en vrije tijd

Nakshatras en hun heersende planeten

Vertegenwoordiging in bewustzijn

De betekenis van het woord Nakshatra is ‘dat wat niet vergaat’. In wezen wordt gezegd dat de 27 Nakshatras het bewustzijn vertegenwoordigen, en elk van de Nakshatras vertegenwoordigt een bepaalde kwaliteit van bewustzijn.

De Zodiac en horoscoop Steenbok wordt verondersteld elliptisch gestructureerd te zijn en is van 360os. Het is verdeeld in twaalf rashis, waarin elke rashi van 30os is. De onderverdeling komt ook tot uitdrukking in de vorm van Nakshatras. De 360os van de elliptisch gestructureerde dierenriem is verdeeld in 27 Nakshatras, waarbij het bedrag van elke Nakshatra 13o20 ‘is. De Nakshatras spelen een belangrijke rol bij het beïnvloeden van de kwaliteit van de rashi waarin ze zich bevinden. En op dezelfde manier wordt de kwaliteit van een graha of de planeet ook beïnvloed door de Nakshatra waarin hij is geplaatst.

De Nakshatras en Rashis zijn beide intrinsiek onderdeel van de dierenriem en zijn aan elkaar gerelateerd. Terwijl elk van de 12 rashis van 30o zijn en de 360os van de dierenriem goedmaken, is elk van de 27 Nakshatras van 13o20 ‘elk en in totaal verantwoordelijk voor de 360os van de dierenriem. Op overeenkomstige wijze maken twee en een kwart van Nakshatras elk van de rashis goed.

Janam Nakshatra van een persoon keert terug naar de Nakshatra waaronder hij is geboren, en dit is ook bekend als zijn geboortester. Net zoals een persoon wordt geboren onder een van de twaalf verschillende rashis of sterrenbeelden, regeren de nakshatras ook onze geboorte. De Nakshatras zijn erg belangrijk in Vedische astrologie en het maken van je geboortehoroscoop Vissen, en het is de plaatsing van de maan in de geboortehoroscoop van een persoon of de geboortehoroscoop die de Nakshatra bepaalt die een individu regeert.

Invloed van de maan

Omdat iemands Nakamatra degene is waar de maan aanwezig was toen het individu werd geboren, heeft de Nakshatra veel invloed op de maan. Als een persoon bijvoorbeeld wordt geboren onder de Nakshatra van de Mars, heeft de maan veel meer kans op een veel grotere invloed op de aspecten die door Mars worden beheerst, zoals het huwelijk en jongere broers en zussen.

Een zeer interessant en buitengewoon belangrijk concept in verband met Vedische astrologie is dat van dasas. Met dasas herkennen we de timing van gebeurtenissen in iemands leven. Het Vimsottari dasa-systeem volgt de 120-jarige cyclus, waarin elk van de negen planeten in de Vedische astrologie gedurende een bepaald aantal jaren en in een cyclische volgorde over het leven van het individu heerst. (Bijvoorbeeld: de zon regeert 6 jaar en de maan regeert 10 jaar). En in die specifieke fase is de invloed van die planeet op het leven van een individu groter dan die van anderen.

De dasas worden berekend door het gebruik van Nakshatras. Elk van de Nakshatras wordt geassocieerd met een planetaire heer. En de positionering van de maan in iemands sterrenbeeld Waterman, op het moment dat een individu wordt geboren, wordt gebruikt om de dasas te definiëren. Als een persoon bijvoorbeeld wordt geboren onder een Janam Nakshatra die wordt geregeerd door Ketu, zou Ketu over zijn leven heersen gedurende de eerste 7 jaar, Venus voor de volgende 20, Zon voor de volgende 6 en Maan voor de volgende 10, en dus op. De dasa bepaalt welke planeet over het leven van het individu regeert wanneer hij wordt geboren, en voor hoeveel tijd.

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/