Spectrumwebdesign
Image default
Beauty en verzorging

Een behandeling IPL in Eindhoven en blootstelling aan zonlicht

Laat u vanwege ongewenste haargroei of een huidprobleem een behandeling IPL in Eindhoven uitvoeren door SkinLab, dan is het van groot belang om u bewust te zijn van de werking van zonlicht. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de zon geen kwaad kan gedurende een huidbehandeling met Intense Pulsed Light. ‘Beide vormen namelijk toch lichtstralen?’ is een vaak gehoorde opmerking. Niets is echter minder waar. Blootstelling aan de zon gedurende de periode dat u bij SkinLab in Eindhoven een IPL behandeling ondergaat, heeft een remmend en vaak zelfs nadelig effect op de behandeluitkomst.

Lichtstralen en huidpigment

Laat u zich in Eindhoven met IPL behandelen, dan kan dit om verschillende redenen. Naast ongewenste haargroei zijn acné en couperose veelvoorkomende redenen om een dergelijke behandeling middels lichtstralen te starten. Een behandeling IPL in Eindhoven richt zich uiteraard alleen op de probleemgebieden. Dat wil zeggen, de huidgebieden die door acné zijn aangedaan of de plekken waar u last heeft van overmatige of ongewenste haargroei. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de lichtstralen alleen op het probleem zelf terechtkomen. Ook het pigment dat zich in uw huid bevindt absorbeert een gedeelte van het licht.

Mogelijke gevolgen van blootstelling aan zonlicht

Gedurende de periode dat u IPL in Eindhoven laat uitvoeren door SkinLab, wordt het daarom sterk aangeraden om de zon te vermijden. Een lichtbehandeling in combinatie met zonlicht zorgt voor een overschot aan licht dat uw huid binnendringt. Dit kan leiden tot beschadigingen, verbrandingen en verkleuringen. En dat terwijl pigmentverkleuringen soms juist de oorzaak zijn voor een IPL-behandeling. Het kan lang duren voordat eventuele verkleuringen weer bijtrekken.

Behandelingen gedurende de zomer en winter

Vaak wordt gezegd dat de beste periode voor een lichtflitstherapie de winter is. Dit is niet per definitie waar, want wanneer u in de winter vaak in de zon bent (of bijvoorbeeld op wintersport gaat) vindt er in sommige gevallen ook blootstelling plaats. Wat men bedoelt, is dat het in de winter in het algemeen makkelijker is om bepaalde gebieden huid af te schermen van zonlicht. De winter geldt dus niet per se als een seizoen waarin betere effecten worden bewerkstelligd. Wilt u een behandeling met IPL in Eindhoven starten, dan is uw huid het liefst gedurende de zes weken daarvoor niet (intensief) in contact gekomen met zonlicht. Ook na elke behandeling dient zonlicht –en uiteraard ook de zonnebank- te worden vermeden. Eveneens worden zelf bruinende crèmes afgeraden.

https://skinlab-eindhoven.nl/