Spectrumwebdesign
Image default
Bedrijven

Waarom natuurlijke huidverzorging zo goed voor je is

Tegenwoordig smeren we van alles op onze huid. Het ene potje crème nog duurder van de ander en je weet nooit welke crème je moet kiezen. Huidverzorging is veel werk en we willen er allemaal graag op ons best uit zien. Maar weten we eigenlijk wel wat we allemaal op onze huid smeren? Wat zijn al die namen op de verpakking die je niet uit kan spreken en is al dat synthetisch spul wel zo goed voor je? Zelfs als je denkt dat je een natuurlijk product hebt gekozen, hoeft dat nog niet altijd zo te zijn. Als er 10% natuurlijke grondstoffen in zitten, mag een fabrikant het product al ‘natuurlijk’ noemen.

 

Wat is natuurlijke huidverzorging

Als je het echt goed wilt doen dan moet je huidverzorging kiezen die 100% natuurlijk en biologisch is. Deze producten zijn veilig voor de huid en bevallen geen giftige of milieuonvriendelijke stoffen. Natuurlijke en biologische producten zijn niet op dieren getest. Biologische producten worden geproduceerd zonder gebruik te maken van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Natuurlijke producten worden niet in een lab gemaakt, maar komen uitsluitend uit de natuur.

 

Wat zit er in natuurlijke huidverzorging

In natuurlijke huidverzorging zitten verschillende ingrediënten die afkomstig zijn uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan plantaardige vetten en oliën, zoals arganolie. Ook de geur- en kleurstoffen worden uit de natuur gehaald. Als geurstof wordt bijvoorbeeld lavendelolie gebruikt. Dit heeft naast een heerlijke geur ook nog een heilzame werking. Als kleurstoffen worden vaak stoffen gebruikt met een plantaardige of minerale herkomst. Denk bijvoorbeeld aan een geelwortel, deze wordt gebruikt om producten geel te kleuren.

 

 

https://www.origanic.nl/