Spectrumwebdesign
Image default
Dienstverlening

Voorkom boetes met een UFI code

Heeft u een organisatie die werkzaam is met gevaarlijke mengsels? Dan is het raadzaam om zo snel mogelijk deze mengsels te voorzien van een ufi code. Wat is een ufi-code? Een Unique Formula Identifier die bestaat uit een alfanumerieke code van 16 karakters lang. Sterker nog, het is niet raadzaam, maar zelfs verplicht! Gelukkig is het echter geen moeilijke opgave, het enige wat je nodig hebt om deze unieke code samen te stellen is een BTW-nummer en een formulation number.

 

Online UFI Generator

Om het zo makkelijk mogelijk te maken kun je gebruik maken van de online UFI-generator. Op dit toegankelijke online platform kun je de code verifiëren of een bedrijfssleutel aanvragen. Waar je echter wel op moet letten is dat deze generator niet waarschuwt voor dubbele code’s. Let er daarom zelf goed op dat je een code nooit vaker dan één keer aanmaakt. Een handige manier om fouten te voorkomen is het bijhouden van een overzichtelijk Excel bestand. Deze werk je constant bij wanneer er iets wordt aangepast. Wel zo handig, zo kun je bij het aanmaken van een nieuwe code simpelweg drukken op Ctrl+F en de code die je wilt gebruiken in toetsen. Vind je geen resultaat? Dan is deze code nog niet in gebruik.

 

Waarom is het verplicht?

Goede vraag! Het gebruiken van een ufi code is verplicht, omdat de leverancier moet kunnen verantwoorden welke combinatie van stoffen er in het mengsel zitten. Wel zo veilig voor de eindgebruiker!

 

https://www.devibfabriek.nl/wat-is-de-ufi/