Spectrumwebdesign
Image default
Electronica en Computers

Tips bij het kiezen van een nieuwe printer

Tips bij het kiezen van een nieuwe printer

Je kunt op deze site wat tips vinden voor het kopen van de perfecte printer. Het belangrijkste is om goed na te denken over hoeveel je de printer per dag, week of maand gaat gebruiken. Inkjetprinters zien er goedkoop uit, maar als je veel print dan zijn de cartridges vaak te duur. Een laserprinter heeft dan weer een hogere aanschafwaarde, maar daarbij heb je op de lange termijn wel lagere kosten. Een laser toner van rond de 50 euro kan al meer als 5000 pagina’s afdrukken voordat deze leeg is. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het merk en model, maar bij de reguliere merken betaal je deze prijs. Een inktcartridge is daarentegen vaak rond de 25 euro voor 1000 pagina’s. Echter als je maar incidenteel wat print dan ga je ook geen dure printer kopen. Het is dus moeilijk te zeggen wat de beste keuze is qua prijs.

Foto’s afdrukken met een printer

Er zijn ook aparte printers voor het afdrukken van foto’s. Deze zijn zo ontworpen dat hier ook een ander formaat papier in past. Dit omdat foto’s natuurlijk maar zelde de lengte hebben van a4 papier. Daarnaast is er ook speciale technologie voor nodig om de foto’s in kleur af te drukken. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 150 en 400 euro hiervoor. Het is afhankelijk van jouw wensen welke printer het beste bij jouw past. Zo heb je voor 150 euro er eentje met 1 formaat voor het papier, maar voor 400 weer voor verschillende papiersoorten. De meeste modellen zijn vandaag de dag voorzien van WIFI. Hierdoor kun je foto’s van je smartphone of computer direct afdrukken. Je hoeft dus niet meer te klooien met kabels.

Wat voor papier heb je nodig?

Er is veel verschil in de kwaliteit van papier. Dit merk je niet alleen in de prijs, maar ook het eindresultaat wat uit de printer komt. Zo zijn er verschillende gewichten. Als je ter informatie iets print dan voldoet een standaard a4 papiertje wel. Echter als je een poster wil maken met acties van jouw bedrijf dan kies je vaak voor een dikker papier. De meeste bedrijven kiezen dan ook nog voor glans, want dan valt het nog beter op in de etalage. Een dikker papier scheurt niet zomaar en daardoor blijft het ook heel de hele actieperiode. Daarnaast kun je ook kijken naar glad papier. Dit is uitermate geschikt om sneller te printen. Dit gaat namelijk makkelijker door de papierrollen.

LED printer het nieuwste van het nieuwste

De LED printer is een printer die je koopt voor meerdere jaren. Deze heeft een hoger kwaliteit qua materialen en kan daardoor ook veelvuldig gebruikt worden. Je ziet ze vaak ook op bedrijven die dagelijks printen, maar je kunt ze ook voor thuisgebruik kopen. Daarnaast is de printkwaliteit hiervan een stuk beter. Je moet hier dan ook wel de papiersoort voor gebruiken die de fabrikant voorschrijft. Ook deze printer maakt gebruik van toners en is dus voordelig als je hem vaak gebruikt.