Spectrumwebdesign
Image default
Aanbiedingen

Een bezige baby


Baby’s moeten voortdurend gestimuleerd worden om goed te gedijen, vooral omdat hun eerste maanden zo cruciaal zijn voor zowel hun lichamelijke als hun geestelijke ontwikkeling. Deze behoefte aan stimulatie is de reden waarom baby’s een natuurlijke nieuwsgierigheid hebben naar hun omgeving, inclusief de wens om alles aan te raken en zelfs te proeven. Het is ook de reden waarom baby’s van nature hunkeren naar beweging, zoals schommelen of wippen.

Drukke baby’s 

De behoefte aan beweging is zo groot dat sommige baby’s niet kunnen slapen als ze niet gewiegd of gewiegd worden, of uit pure verveling constant huilen tot aan hun behoefte aan beweging wordt voldaan. Het is duidelijk dat dit uitputtend kan zijn voor een ouder, vooral als zij dit alleen proberen op te lossen door de baby op te pakken. Een baby opvoeden is al een enorme klus, dus waarom zou je het jezelf nog moeilijker maken door je armen te gebruiken voor al dat baby gewip?

Daarom zijn er wipstoeltjes uitgevonden: om ouders te ontlasten en baby’s de stimulans te geven die ze nodig hebben.

Welke soorten baby wipstoeltjes zijn er?

Er zijn twee hoofdtypes baby wipstoeltjes, en ze bieden een verschillende ervaring en zijn ook gemaakt voor verschillend gebruik in jouw huis.

Baby deur wipstoeltjes

Baby deur wipstoeltjes worden aan een deurpost bevestigd en houden jouw baby in een staande positie, waar de baby op en neer kan springen en kan voelen hoe het is om recht te staan zonder om te vallen. Deze soorten wipstoeltjes zijn wat beperkter, omdat er geen ruimte is voor speelgoed, en ze moeten ook in een deurpost worden geplaatst. Ze worden ook als minder veilig beschouwd dan wipstoeltjes, omdat de baby meer bewegingsvrijheid heeft, zijn eigen hoofd moet kunnen dragen en de kracht moet hebben om zijn gewicht op zijn voeten te kunnen dragen (zelfs als hij nog niet kan lopen). Het op de juiste hoogte instellen van het wipstoeltje is ook erg belangrijk voor de veiligheid en het comfort van je baby.

Baby wipstoeltjes

Baby wipstoeltjes zijn het meest voorkomende type wipstoeltje. Het lijkt op een klein, gecapitonneerd stoeltje waarin de baby veilig kan worden vastgemaakt. Wippertjes voor baby’s zijn gemakkelijker op te zetten dan deur wipstoeltjes en kunnen ook vrijer in huis worden geplaatst (omdat ze niet in een deuropening hoeven te staan). De meeste ouders geven de voorkeur aan dit type baby wipstoeltje omdat het veel veelzijdiger en in veel gevallen ook veel veiliger is.

 

Leeftijdsgroepen voor gebruik van een baby wipstoeltje

Baby wipstoeltjes zijn geschikt voor baby’s in een bepaalde leeftijdsgroep, van 3 maanden tot 18 maanden. Verschillende soorten wipstoeltjes zijn geschikt voor baby’s van verschillende leeftijden. Baby wipstoeltjes zijn het meest geschikt voor baby’s tussen de 3 en 6 maanden oud. Pasgeboren baby’s kunnen er korte tijd van genieten, maar zijn nog te jong voor de meeste functies en kunnen te klein zijn om veilig in het zitje te worden vastgezet. Deur wipstoeltjes zijn alleen geschikt voor baby’s tussen 6 en 18 maanden.

Controleer altijd de instructies en andere details van een baby elektrische wipstoel voordat je het voor jouw baby gebruikt. Zorg ervoor dat je weet hoe je het moet opzetten, hoeveel gewicht het wipstoeltje kan dragen, wat de geschikte leeftijdsgroep is voor het wipstoeltje en hoe je de baby veilig vastzet.

Voordelen van het gebruik van een baby wipstoeltje

Baby wipstoeltjes bieden de baby stimulatie en vermaak. De baby kan zich vermaken en genieten van beweging zonder dat hij vastgehouden hoeft te worden, zodat jij je armen vrij hebt om andere dingen te doen – hoewel je je baby natuurlijk nooit zonder toezicht mag achterlaten. Gelukkig kunnen sommige soorten baby wipstoeltjes meegenomen worden van kamer naar kamer, zodat je vrij bent om snel te douchen of te klussen terwijl je je baby in het oog houdt. Je kunt ook een speelmat voor je baby aanschaffen. Zo kan jouw baby oefenen met kruipen.

 

https://lievergezond.be/gezondheid-van-kinderen/waarop-u-moet-letten-bij-het-kopen-van-een-baby-wipstoel/