Spectrumwebdesign
Image default
Onderwijs

Samenwerking tussen scholen en kunstenaars

Kunst is iets wat belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind of tiener. Nu kun je denken, maar naar een schilderij kijken maakt toch helemaal niet uit? Dat heeft absoluut geen invloed op mijn kind. En dat klopt, simpel naar een schilderij staren heeft weinig invloed op een persoon, maar dat is niet wat kunst alleen is. Kunst is veel meer dan dat en heeft veel meer verschillende vormen ervan. Zo heb je verschillende vormen en manieren waarop kunst gemaakt kan zijn. Het gaat om de emoties die je erbij voelt en die je erbij bedenkt.

Dansen als kunst

Dansen wordt vaak over het hoofd gezien, mensen vergeten dat ook dit een vorm van kunst is en niet zomaar één. Het gaat om de beweging die jij als danser verbind aan een gebeurtenis of gevoel. Je wilt er iets mee zeggen, of iets mee laten zien. Het is dus niet de beweging zelf waar het om gaat, maar de manier waarop. Het gaat om de achterliggende gedachten en hoe je die overbrengt op de rest van het publiek. Veel mensen zeggen snel ik kan niet dansen, of dansen is niet mijn ding. Dat is nooit waar, iedereen kan het leren en dans workshops zijn hier ideaal voor. Zo leer je verschillende soorten stijlen en manieren van dans in een korte tijd. Uiteindelijk na die workshops kan je zeggen oke dansen is echt niks voor mij, of je hebt je nieuwe passie gevonden. Wie weet!

De samenwerking

De samenwerking tussen cultuurprofielscholen en bedrijven die kunst workshops geven is soms onduidelijk en niet helemaal helder voor veel mensen. Kleinkunstig is één van die bedrijven die graag samenwerkingen aan gaat met scholen, zo geven ze workshops, laten ze voorstellingen zien, houden ze cultuurdagen en dagprojecten. Dat klinkt allemaal leuk en aardig maar wat houd dit nu eigenlijk in? Het zijn eigenlijk allemaal manieren om te laten zien dat kunst leuk kan zijn op jouw manier, dat het niet hetzelfde is als het lelijke schilderij dat je ergens hebt zien hangen. Of alle zooi over die oude schilders. Het kan leuk zijn voor jong en oud en dat geven ze graag mee aan de leerlingen op school.

https://www.kleinkunstig.nl